Silvio Berlusconi, liderul coalitiei de centru-dreapta din Italia, a sugerat ca ar putea forma un guvern cu fortele de centru-stanga, conduse de principalul sau adversar, Pier Luigi Bersani.

"Trebuie sa ne gandim la binele Italiei", a declarat Berlusconi la postul Canale 5.

"Organizarea de noi alegeri nu ar fi utila in aceasta situatie, trebuie sa ne pregatim toti sa facem unele sacrificii. Cred ca Italia nu poate ramane neguvernabila", a spus Berlusconi.

Fostul premier de centru-dreapta a exclus posibilitatea unui acord cu tehnocratul Mario Monti: "Prin aplicarea unor politici de austeritate, Monti a plasat Italia intr-o situatie periculoasa, pe o spirala negativa care a condus la cresterea datoriei externe si la inchiderea a o mie de locuri de munca zilnic", a adaugat Berlusconi, potrivit MEDIAFAX.

Alegerile parlamentare din Italia nu au avut un rezultat clar, coalitia de centru-stanga obtinand majoritatea in Camera Deputatilor, in timp ce in Senat nu exista o majoritate clara. Pe locul doi se claseaza coalitia de centru-dreapta, urmata de miscarea populista Cinci Stele, a fostului comic Beppe Grillo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.