Coalitia de centru-stanga este pe primul loc dupa scrutinul legislativ anticipat din Italia, conform sondajelor de tip exit-poll anuntate dupa inchiderea urnelor.

Coalitia de centru-stanga, condusa de Pier Luigi Bersani, este creditata cu un scor cuprins intre 34 si 38%, conform unui sondaj realizat de Institutul Piepoli la comanda RAI.

Coalitia de centru-stanga este formata din Partidul Democrat, Stanga-Ecologie-Libertate, Centrul Democrat si Südtiroler Volkspartei (Svp).

Pe locul doi este coalitia de centru-dreapta, condusa de Silvio Berlusconi, cu 28-32%, potrivit datelor prezentate de Corriere della Sera.

Coalitia de centru-dreapta este formata din Poporul Libertatii, Liga Nordului, Fratii Italiei, Dreapta, Marele Sud - MPA, Acordul Popular, Liberi pentru o Italie Egala, MIR si Partidul Pensionarilor, scrie MEDIAFAX.

Miscarea populista Cinci Stele, a lui Beppe Grillo, ar fi obtinut, potrivit sondajului, intre 19 si 21% din voturi.

Coalitia premierului tehnocrat in exercitiu Mario Monti este creditata cu 9%. Coalitia este formata din Alegerea Civica - Monti pentru Italia, Uniunea de Centru si partidul Viitor si Libertate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.