The Academy of Medical Royal Colleges, o organizatie formata din 220 de mii de medici a denumit Marea Britanie ca fiind “grasul Europei”.

Potrivit organizatiei, bauturile carbogazoase ar trebui sa fie taxate, restaurantele de tip fast-food din apropierea scolilor sa fie desfiintate si parintii ar trebui sa fie informati despre alimentatie bebelusilor.

Unul din cinci copii cu varste de 10 si 11 ani este obez, iar unul din trei este supraponderal iar numarul persoanelor afectate de obezitate s-ar putea dubla pana in 2050.

Aceasta este „cea mai grava problema de sanatate publica cu care se confrunta Marea Britanie”.

Restaurantele de acest tip ar trebui sa fie obligate sa serveasca „preparate echilibrate", o exigenta care ar trebui sa fie impusa si in spitale, unde distribuitorii de alimente si bauturi ar trebui sa fie interzisi. Medicii britanici au facut o serie de recomandari, incepand prin impunerea unei taxe de 20% pentru bauturile carbogazoase „timp de cel putin un an” , scrie adevarul.ro.

Academia medicilor doreste si interzicerea reclamelor la alimentele prea bogate in grasimi saturate, zahar si sare, difuzate dupa ora 21:00, si o etichetare clara a tuturor produselor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.