Fostul premier ucrainean incarcerat Iulia Timosenko, spitalizata de noua luni pentru hernie de disc, nu mai are nevoie de ingrijiri medicale, a anuntat Ministerul Sanatatii vineri, sugerand ca opozanta se va intoarce in curand la inchisoare.

O comisie speciala de medici ucraineni, creata in ianuarie, cu scopul de a evalua starea de sanatate a detinutei, "a conchis ca pacienta Timosenko nu mai are nevoie sa urmeze tratament sau recuperare la spital", a anuntat ministerul intr-un comunicat.

Timosenko, in varsta de 52 de ani, inchisa din august 2011, a fost transferata in mai din colonia penitenciara de la Harkov (est) intr-un spital public din cauza unei hernii de disc.

Ea este tratata de catre medici ucraineni, insa medici de la clinica berlineza Charite vin frecvent din Germania sa o examineze.

Ministerul Sanatatii a dat asigurari ca recomandarile medicilor germani au fost urmate in totalitate si a subliniat ca programul de recuperare a durat mai mult decat timpul prevazut, scrie MEDIAFAX.

Pana in prezent, medicii de la Charite, care au vizitat-o ultima data pe Timosenko in decembrie, nu au dat vreun aviz favorabil in privinta intoarcerii la inchisoare.

Ei au cerut sa se intalneasca din nou cu pacienta sambata, dar serviciul penitenciar si-a exprimat regretul intr-un comunicat ca nu poate organiza vizita la sfarsitul saptamanii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.