Presedintele Senatului Olandei, Fred de Graaf, a declarat, ca i-a transmis acestuia ca majoritatile parlamentare din ambele tari trebuie sa puna presiune asupra guvernelor pentru a obtine rezultate privind decizia legata de aderarea la Schengen.

"I-am spus si colegului meu ca uneori o relatie buna intre parlamente inseamna si punerea de presiune pe guverne pentru a obtine rezultatele pe care ni le dorim si unii si ceilalti", a afirmat de Graaf, aflat in aceste zile intr-o vizita la Bucuresti, la invitatia lui Crin Antonescu.

Oficialul olandez a aratat ca dincolo de citirea unor "voluminoase rapoarte scrise", in relatia dintre cele doua tari este importanta si intalnirea oficialilor si discutarea onesta a punctelor comune si diferite de vedere.

"Cred ca este foarte important sa experimentam si astfel relatiile intre tari si parlamentele din UE, pentru ca toti citim rapoarte scrise foarte mari, dar cel mai bun mod de a cunoaste prietenii este sa ii intalnesti, sa vorbesti cu ei si sa fii foarte onest cu privire la tot ce ne uneste, dar ne si desparte", a spus de Graaf, venit pentru prima data intr-o vizita in Romania, scrie MEDIAFAX.

Crin Antonescu a aratat ca i-a transmis omologului olandez "determinarea si vointa politica" ale Guvernului Romaniei si majoritatii parlamentare de la Bucuresti pentru ca Romania sa raspunda "tuturor exigentelor" privind subiectul aderarii la Schengen.

"Desigur, nu am evitat subiectul cel mai presant, care s-a discutat cel mai mult in ultima vreme in perspectiva relatiilor dintre Romania si Olanda, subiectul Schengen. Am reiterat din partea partii romane convingerea noastra ca e in interesul comun ca o aderare cat mai grabnica a Romaniei la spatiul Schengen sa se petreaca. Am reiterat determinarea, vointa politica a actualului guvern si a actualei majoritati guvernamentale de a face tot ceea ce este necesar pentru ca din toate punctele de vedere Romania sa fie calificata pentru a raspunde tuturor exigentelor", a afirmat Antonescu.

Citeste si:
Doar aproape 3 din 10 români cred că apa de la robinet este sigură...
Doar aproape 3 din 10 români...

El a aratat ca "a salutat nuantele si deschiderile aparute in spatiul politic din Olanda in raport cu acest subiect".

Cei doi oficiali au mentionat ca au evidentiat si importanta si potentialul relatiilor economice dintre cele doua tari, Olanda fiind primul investitor strain din economia Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.