Franta sustine principiul integrarii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen, pe baza unui calendar care va fi stabilit cu partenerii europeni si care urmeaza sa fie discutat la urmatorul Consiliu JAI, din luna martie, a declarat premierul francez, Jean-Marc Ayrault.

"Am abordat si problema aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, iar pozitia Frantei este cunoscuta: Franta sustine acest principiu pe baza unui calendar care va fi stabilit cu partenerii europeni si care urmeaza sa fie discutat la urmatorul Consiliu al ministrilor de Justitie si Afaceri Interne, din luna martie", a spus Ayrault, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu premierul Victor Ponta.

Premierul Ponta se afla la Paris, in vizita de lucru.

El a declarat anterior ca va pleca la Paris pentru a discuta cu presedintele Francois Hollande si primul-ministru Jean-Marc Ayrault despre aderarea Romaniei la spatiul Schengen, aratand ca pozitia Frantei este foarte importanta, scrie MEDIAFAX.

Citeste si: Ponta, intalnire cu Hollande: Intre Romania si Franta este o relatie speciala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.