Presedintele Parlamentului European (PE) Martin Schulz i-a avertizat joi pe italieni in legatura cu o revenire a lui Silvio Berlusconi la putere, apreciind ca acesta a scapat Italia de sub control cand se afla la putere.

"Silvio Berlusconi a scapat de sub control Italia cu actiunea sa guvernamentala iresponsabila si escapadele personale", a declarat social-democratul german pentru cotidianul de mare tiraj Bild, inainte de scrutinul legislativ italian de duminica si luni.

"Sunt multe in joc in urma alegerilor viitoare. Este vorba mai ales despre a nu sabota increderea pe care tara a castigat-o cu (premierul in exercitiu) Mario Monti", a adaugat Schultz, care a fost insultat in urma cu doi ani de catre Berlusconi.

"Am mare incredere in alegatorii si alegatoarele din Italia ca vor face o alegere buna pentru tara lor", a subliniat el, potrivit unor declaratii transmise intr-un comunicat de Bild, dar care nu au fost publicate integral in editia de joi.

Intrebata in numeroase randuri de catre jurnalisti in acest sens, cancelarul german Angela Merkel si membrii Guvernului s-au abtinut sa ia partea vreunui partid la alegerile italiene, al caror rezultat este incert, multumindu-se sa laude bilantul Guvernului Monti.

Potrivit ultimelor sondaje disponibile, coalitia de centru-stanga condusa de catre Pier Luigi Bersani beneficiaza de un avans de numai 2,5 pana la 4,5 puncte fata de dreapta lui Silvio Berlusconi, scrie MEDIAFAX.

In iulie 2003, pe cand era deputat european, Martin Schulz a fost insultat de catre Berlusconi. Acesta, la vremea respectiva premier, l-a invitat sa joace "rolul unui Kapo" intr-un film despre nazisti.

Aceste afirmatii au fost facute in Parlamentul European si au produs o emotie puternica in Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.