Comisia Europeana indeamna statele membre UE sa modernizeze sistemele de protectie sociala prin utilizarea in mod mai eficient a subventiilor acordate de Bruxelles in principal prin Fondul Social European.

Potrivit comisarului UE pentru Afaceri Sociale, Laszlo Andor, Comisia Europeana va urmari indeaproape rezultatele sistemelor de protectie sociala din statele membre si va formula recomandari specifice.

"Este esential sa investim in domeniul social daca dorim sa iesim din criza mai puternici, mai uniti si mai competitivi. In limita constrangerilor bugetare actuale, statele membre trebuie sa se orienteze spre investitii in capital uman si in coeziune sociala", a spus Andor, scrie MEDIAFAX.

"Daca statele membre nu vor mai face investitii acum, asistenta financiara si sociala va fi mai greoaie maine", a insistat el.

Andor a cerut masuri urgente pentru combaterea saraciei infantile. El a pledat pentru ameliorarea serviciilor de educatie si pentru prevenirea abandonului scolar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.