UMP (Uniunea pentru o Miscare Populara, dreapta) s-a aratat ingrijorata, marti, de "explozia furturilor" la Paris, pe care le imputa in special "delincventilor de origine romana".

UMP interpreteaza aceasta crestere drept "efectul Taubira asupra securitatii", referindu-se la ministrul Justitiei Christiane Taubira. "Absenta fermitatii Guvernului fata de delincventii de origine romana i-a determinat pe acestia din urma sa isi multiplice infractiunile", apreciaza intr-un alt comunicat grupul UMP din Consiliul din Paris, care denunta "lipsa de actiune a primarului Parisului in demolarea taberelor insalubre de la portile capitalei".

In opinia secretarului national al partidului pentru securitate, Bruno Beschizza, cresterea numarului de furturi este imputabila "politicii penale a lui Taubira, cu o cultura a scuzelor, laxismului judiciar si impunitatii institutionalizate", un "trio periculos" care incepe sa produca "efecte devastatoare". La inceputul lui februarie, ministrul de Interne Manuel Valls, a anuntat infiintarea unor "celule" specializate in jandarmerie si comisariate pentru a combate furturile in crestere in 2012, scrie MEDIAFAX.

Marti, Le Figaro a mentionat o "explozie istorica" de furturi in capitala, cu o crestere de aproximativ 59% la Paris in ianuarie 2013, in raport cu aceeasi luna a lui 2012. In ceea ce priveste furturile din buzunare la metrou si in reteaua RER, cresterea este de 58 la suta, potrivit cotidianului.

Fara a confirma sau infirma cifrele, prefectul de politie din Paris Bernard Boucault a explicat intr-un comunicat ca numarul delictelor inregistrate in ianuarie 2012 omite cateva zile, ceea ce ar putea explica partial "cresterea constatata intre ianuarie 2012 si ianuarie 2013", potrivit unei surse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.