Politia din regiunea rusa Celiabinsk a anuntat luni ca efectueaza verificari in legatura cu anunturi online referitoare la vanzarea de fragmente de meteoriti care au atins aceasta zona.

"Informatii postate online cu privire la vanzarea de fragmente de meteoriti sunt verificate in mod aprofundat", a anuntat Angela Chirikova, sefa serviciului de presa a departamentului regional de politie, adaugand ca acesta a creat o unitate "care monitorizeaza situatia douazeci si patru de ore din douazeci si patru".

Cercetatorii au gasit, in weekend, fragmente de meteorit in Lacul Cherbakul, unde impactul acestora a produs o gaura uriasa in gheata.

Chirikova a declarat ca politia asigura in continuare paza in zona lacului, desi specialistii din cadrul Ministerului pentru Situatii de Urgenta au parasit-o.

Dintre totalul de 52 de persoane spitalizate in regiune, doar 19 mai erau la spital, a anuntat administratia orasului Celiabinsk luni, pe site.

Oficiali din cadrul serviciilor regionale de urgenta au declarat ca au fost reparate ferestre la peste 3.500 dintre cele 4.715 cladiri ale caror ferestre au fost spulberate de suflul exploziei meteoritului. Marea majoritate a cladirilor avariate (3.724) sunt imobile in care locuiesc peste 100.000 familii, potrivit oficialilor citati, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.