Majoritatea celor 22.000 de culegatori de fructe din Regatul Unit provin din Romania si Bulgaria.

"An de an sunt acceptati 21.250 de lucratori in horticultura, timp de sase luni. Este o schema bine conceputa, care functioneaza din 2008 numai pentru romani si bulgari", a spus consilierul sef pe probleme de migratie din cadrul guvernului britanic, David Metcalf, citat de ziarul britanic, scrie evz.

Acesta a subliniat faptul ca in 2014 romanii si bulgarii vor avea acces liber pe piata muncii si ar putea decide sa lucreze in hoteluri, baruri.

"Vor mai fi suficienti muncitori care sa culeaga capsunile?", se intreaba Metcalf.

In ianuarie, ministrul pentru Comunitati locale, Eric Pickles, declarase ca vazuse un studiu privind numarul estimativ al romanilor si bulgarilor care ar urma sa vina in Marea Britanie, precizand insa ca nu avea incredere in acele cifre. Presa a formulat o cerere pentru dezvaluirea prognozelor, in virtutea Legii privind accesul la informatii. Un oficial din cadrul Departamentului britanic pentru Comunitati locale a confirmat ca exista astfel de date, subliniind insa ca ar putea fi tinute secrete.

Estimarile Guvernului britanic privind numarul imigrantilor romani si bulgari care ar urma sa vina in Marea Britanie in 2014 ar fi "irelevante", afirma ministrul britanic al Muncii si Pensiilor, Iain Duncan-Smith, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.