David Cameron a incercat sa-i convinga pe scotieni sa renunte la cererile de independenta, afirmand ca situatia actuala este mult mai profitabila atat pentru Scotia cat si pentru Marea Britanie.


"Pentru a spune lucrurile simplu, Marea Britanie functioneaza. Functioneaza bine. De ce sa fie rupta uniunea? Stiu din informatii din prima mana ca intreaga contributia a scotienilor asigura succesul Marii Britanii. De asemenea, pentru mine, intrebarea nu este daca Scotia ar putea fi o natiune independenta", a scris Cameron în comentarii publicate pe site-ul de pe Internet al Downing Street nr 10, scrie realitatea.net.

Partidele politice britanice majore, printre care si conservatorii lui Cameron, fac campanie pentru ca Scotia sa ramana in Marea Britanie in timp ce Partidul National Scotian, aflat la guvernare in provincie, militeaza pentru independenta acesteia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.