Un ciorchine de struguri negri s-a vândut vineri în centrul Japoniei cu 1,4 milioane de yeni (12.700 de dolari), la prima licitaţie din acest sezon. Suma este cu 100.000 de yeni mai mare prin comparaţie cu sezonul anterior, fiind stabilit astfel un record pentru al treilea an consecutiv.

Hsieh Ming-ta, care conduce Yumaowu, un lanţ japonez de supermarketuri de lux din Taiwan, a cumpărat strugurii din soiul „Ruby Roman" prin intermediul unui angrosist din Kanazawa, capitala prefecturii Ishikawa, unde soiul a fost dezvoltat şi este cultivat în exclusivitate.

„Vreau să introduc 'Ruby Roman' populaţiei din Taiwan", a declarat Hsieh, în vârstă de 66 de ani, care a precizat că raportat la „un an de muncă grea pentru producătorii (strugurilor), suma de 1,4 milioane de yeni este mică".

Vineri, în cadrul primei licitaţii din acest sezon, au fost livraţi 253 de ciorchini de struguri din soiul "Ruby Roman".

„Zilele însorite, cu temperaturi ridicate, au continuat chiar înainte de recoltare, aşa că am reuşit să culegem struguri cu o dulceaţă intensă", a declarat Mitsuo Maruyama, director adjunct al grupului de cercetare a soiului "Ruby Roman", un organism format din cultivatori din prefectura Ishikawa, informează AGERPRES.

Varietatea de struguri "Ruby Roman", cu boabe de dimensiunea unei mingi de ping-pong, este recunoscută pentru conţinutul ridicat de zahăr şi nivelul redus de aciditate.

Soiul a fost lansat pe piaţă în august 2008.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Iulie 2021 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.