Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputatilor, Raluca Turcan, a declarat miercuri ca liberalii au inceput negocierile cu toate formatiunile semnatare ale motiunii de cenzura pentru sustinerea noului guvern.

"Asa cum e firesc, dupa desemnarea lui Ludovic Orban in functia de premier am inceput negocierile cu toate formatiunile semnatare ale motiunii de cenzura care a condus la caderea guvernului Dancila. De asemenea, o sa purtam negocieri om cu om, parlamentar cu parlamentar, astfel incat sa avem o majoritate pentru investirea noului guvern. Astazi si maine si e posibil si in zilele urmatoare vom avea astfel de discutii. Fac parte toate aceste discutii dintr-un calendar firesc de negocieri", a spus Turcan la Palatul Parlamentului.

Ea a adaugat ca se poate coagula o majoritate pentru sustinerea noului guvern.

"O sa va spun un lucru. Imi amintesc ca inaintea motiunii de cenzura toata lumea spunea ca este imposibil sa treaca motiunea de cenzura. Am ajuns in acest moment pentru ca am avut enorm de multa determinare, incredere si o responsabilitate de a opri instabilitatea politica, de a indeparta de puterea efectiva guvernul Dancila. Deci, din acest punct de vedere, mesajul nostru este unul foarte clar, cu cat intarzie investirea noului guvern, cu atat doamna Dancila ramane la guvern, foloseste banii publici, cu toate ca nu mai are niciun fel de legitimitate, nici electorala, nici parlamentara", a mentionat Turcan.

Raluca Turcan a aratat ca PNL va discuta cu toate partidele care au sustinut motiunea de cenzura pentru ca proiectul de lege privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, care a fost respins la Senat, sa fie adoptat de Camera Deputatilor.

"PNL a initiat un proiect privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin si urmareste acest obiectiv parlamentar. Vom discuta cu toate celelalte formatiuni sa avem o majoritate pentru a fi votat acest proiect de lege. E un lucru simplu. Pe de alta parte, mie mi se pare normal sa le spunem oamenilor cu onestitate ca majoritatea parlamentara obtinuta pentru demiterea guvernului Dancila este una destul de fragila, de aceea fiecare vot important va trebui negociat si, evident, partenerii de negociere sa respecte negocierile. Noi vom urmari lucrul acesta", a declarat Turcan, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.