Eurovision Song Contest 2022 revine pe ecranele din întreaga lume. Marți seara, de la orele 22.00, va avea loc prima semifinală din acest an care se va desfășura la Torino.

Prima Semifinală Eurovision 2022

Doar câteva ore îi mai despart pe reprezentanții țărilor din Europa până va începe prima Semifinală Eurovision din acest an. Emoțiile prind cote maxime, așteptarea este tot mai grea, iar publicul este tot mai nerăbdădor să se bucure de melodiile unice și deosebite cu care fiecare artist își va prezenta țara la concursul muzical.

Artiştii a 17 ţări vor urca în această seară pe scena de la Arena Pala Olimpico din Torino pentru a cuceri inimile și voturile publicului de acasă. Românii pot urmări show-ul în direct, la TVR 1 şi TVR Internaţional, începând cu ora 22.00.

În prima parte a concursului din această seară vor evolua Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Ţărilor de Jos, iar în a doua parte vor urca pe scenă Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croaţia, Islanda şi Grecia. Doar 10 țări din cele 17 vor merge în marea finală a concursului de muzică.

România va evolua în a doua semifinală

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia, se califică direct în finală, fără a mai fi votate de public.

Publicul din România va putea urmări cele mai importante știri la TVR și pe pagina oficială, acolo unde zilnic sunt transmise liev-uri, poze și clipuri video direct de la Arena Pala Olimpico.

Semifinala din această seară de la TVR va fi comentată de Bogdan Stănescu, profesor asociat la Catedra de Engleză a Universităţii din Bucureşti şi doctor în filologie.

Reprezentantul României, wrs, va evolua în a doua semifinală a concursului cu piesa „Llámame, ce va avea loc pe 12 mai. Finala concursului Eurovision Song Contest 2022 va avea loc sâmbătă, 14 mai.

Citeste si:
Care sunt țările preferate la Eurovision 2023 conform caselor de...
Care sunt țările preferate la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Mai 2022 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.