Ediția de Eurovision Song Contest 2022 a fost câștigată de Ucraina. Țările europene se află în pregătiri intense pentru concursul din acest an, care va avea loc în Marea Britanie. Potrivit site-urilor de pariuri, locul I în preferințele oamenilor este tot Ucraina. Prin urmare, există mari șanse ca și în acest an Ucraina să ridice trofeul marelui câștigător.

Țările preferate la Eurovision 2023

Țările nordice, Suedia și Finlanda, se află pe locul II în topul preferințelor la ediția de Eurovision din acest an. Potrivit site-urilor de pariuri, au fost întocmite șansele de câștig, dar și cotele avute de primele 10 țări care sunt declarate preferatele publicului.


  • Ucraina - 14% (cotă -5)

  • Suedia - 10% (cotă - 6.5)

  • Finlanda - 7 % (cotă - 10)

  • Italia - 6% (cotă - 12)

  • Cehia - 6% (cotă - 15)

  • Marea Britanie - 5% (cotă - 13)

  • Franța - 4% (cotă - 17)

  • Olanda - 3% (cotă - 17)

  • Australia - 3% (cotă - 21)

  • Spania - 3% (cotă - 26).

Rezultatele din clasament se pot schimba în fiecare zi, însă primele 3 țări își mențin poziția momentan. Casele de pariuri au poziționat România pe locul 36, penultimul loc, cu o șansă de câștig de 1% și o cotă de 151. Pe ultimul loc se află Albania, cu șansa de sub 1% (cotă - 201).

Cine va reprezinta România la Eurovision 2023

Pe data de 11 februarie, România va afla cine va reprezenta țara la ediția din acest an al concursului de muzică Eurovision Song Contest. Finalistul va fi ales exclusiv prin votul telespectatorilor. Casele de pariuri din România spun că mari șanse la câștig are Aledaida cu melodia “Bla Bla Bla”. Aceasta este urmată în clasament de Amia cu piesa "Puppets", și de artistul Andrei Duțu cu "Statues".

Cei 12 finaliști din Selecția Națională vor evolua live pentru ultima dată și vor încerca să cucerească telespectatorii pentru a fi votați. Ediția de Eurovision din acest an va avea loc în Marea Britanie, la Liverpool. Semifinalele Eurovision Song Contest vor fi pe 9 și 11 mai, iar marea finală se va desfășura pe 13 mai.

Citeste si:
Biletele pentru Eurovision 2023 vor fi puse în vânzare începând din...
Biletele pentru Eurovision...

În urma tragerii la sorț din 31 ianuarie, România va evolua în cea de-a doua semifinală împreună cu Armenia, Cipru, Danemarca, Belgia, Islanda, Grecia, Estonia, Albania, Australia, Austria, Lituania, San Marino, Slovenia, Georgia și Polonia.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Februarie 2023 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.