Radu Herjeu s-a întors în televiziune la aproape jumătate de an după ce și-a încheiat mandatul de membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). El este „invitat permanent” într-o emisiune la Metropola TV, trust ce aparține Primăriei Voluntari, condusă de Florentin Pandele, membru PSD.

Radu Herjeu, de la CNA la TV. Este invitat permanent în emisiunea „Retrospectiva săptămânii”

Emisiunea în care Radu Herjeu are calitate de invitat se numește „Retrospectiva săptămânii” și este realizată de George Ciubotaru. Ea se poate vedea în fiecare vineri, de la ora 18:00. În februarie 2021, acesta împreună cu Dorina Rusu au părăsit CNA. Cei doi și-au încheiat mandatul de 6 ani. Din actuala echipă au ieșit: Gabriel Tufeanu, Radu Călin Cristea, Radu Herjeu și Dorina Rusu.

Membrii CNA sunt numiți la propunerea Parlamentului, Guvernului și Președintelui Klaus Iohannis, după audierea în Parlament și votul plenului reunit al celor două Camere: Camera Deputaților și Senat.

Biografie

Radu-Bogdan Herjeu este un jurnalist și scriitor român, cu 21 de ani de experiență în televiziune, radio și presă scrisă. A fost membru al CNA în perioada 2015-2021. El a urmat Facultatea de Chimie, specializarea Chimie-Fizică. A fost plecat în străinătate după o serie de burse și a revenit în România în 1993.

A renunțat la oportunitatea de a ocupa un post de profesor în defavoarea unui concurs organizat de primul mare radio comercial din România, Radio Total, pe care îl și câștigă. În 1994 s-a mutat la Antena 1, unde a prezentat Observatorul de la ora 19 timp de aproape 10 ani. În paralel, a realizat multiple emisiuni culturale, economice și politice.

Activitate literară


  • „Clepsidra mea de pași” - 1999

  • „Jocul de-a fericirea” - 1999

  • „Despietrificarea” - 1999

  • „Oglinda mișcătoare. Tehnici de propagandă, manipulare și persuasiune în televiziune” - 2000

  • „Printre rânduri” - 2001

  • „Râmășițe de tinerețe” - 2002

  • „Să spui morții noapte bună” - 2006

„Autorul” - 2006

Premii


  • Distincția Culturală din partea Academiei Române - 2001

  • Nominalizare-premiere a piesei Păstrătorul la concursul Camil Petrescu - 2001

  • Nominalizare a piesei Autorul la Concursul Național de Dramaturgie - 2005;

  • Premiul 2 la Concursul național de teatru de Comedie - 2006;

  • Premiul Opera Prima – Nichita Stănescu [10] pentru volumul Să spui morții noapte bună - 2006.
  • Citeste si:
    Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD pentru afirmațiile despre...
    George Buhnici a fost amendat...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 August 2021 - 06 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.