În fiecare zi, internetul se oprea într-un sat din Țara Galilor. Misterul a fost elucidat abia după 18 luni când s-a descoperit că de vină era un televizor vechi.

Un sătean din Aberhosan, Powys, Țara Galilor, habar nu avea că de fiecare dată când își pornea televizorul, acesta emitea un semnal care interfera cu rețeaua de internet din sat.

Compania de internet a încercat să rezolve problema prin înlocuirea cablurilor, fără niciun succes însă. Inginerii au demarat o anchetă și au reușit să identifice problema abia după ce au folosit un dispozitiv cu ajutorul căruia au găsit sursa semnalului.

Localnicul a fost șocat când a aflat că problema era cauzată de televizorul său vechi.

“Se întâmpla în fiecare dimineață, la ora 7 fix. Dispozitivul nostru a detectat un semnal puternic în sat”, a declarat inginerul Michael Jones.

Bărbatul își pornea televizorul în fiecare dimineață la ora 7, iar interferențele electromagnetice emise de aparat afectau rețeaua de internet din tot satul.

Localnicul a promis că nu va mai folosi televizorul. Acum oamenii din sat nu mai au probleme cu semnalul la internet. Inginerii au confirmat că problema nu s-a mai repetat de când bărbatul a încetat să mai folosească aparatul.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Septembrie 2020 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.