Untold și Electric Castle riscă să fie anulate în urma pandemiei de coronavirus, iar Cluj-Napoca riscă să piardă zeci de milioane de euro.

Pe fondul crizei sanitare, cele două festivaluri și cel mai probabil și celelalte din țară riscă să fie anulate.

În cazul în care acestea nu mai sunt organizate în 2020, Clujul va pierde peste 60 de milioane de euro. Untold a adus profituri de 45 de milioane de euro, Electric Castle a mai adus alte 10 milioane de euro la bugetul județului, dar și TIFF a adus 7,8 milioane de euro la buget.

Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, e de părere că statul ar trebui să sprijine sectorul cultural în cazul anulării evenimentelor. "În acest moment lucrăm ca localități locale împreună cu industria de evenimente din Cluj și din România de a pregăti un cadru legal pentru sprijinirea acesteia, pentru că oferă foarte multe locuri de muncă, ea nu trebuie să dispară, să fie pusă la pământ. Acest sector atât de improtant al vieții noastre și nu trebuie considerat o Cenușăreasă, a declarat Boc, citat de mediafax.ro.

Organizatorii evenimentelor speră în continuare că acestea vor putea avea loc. Edy Chereji, director de comunicare pentru Neversea și Untold, subliniază că momentan, aceste festivaluri nu sunt anulate. Acesta mai spune că speră că vor putea fi organizate evenimentele în ”cele mai bune și mai sigure condiții.”

Sperană există și din partea participanților. Rezervările deja făcute pentru evenimente nu au fost anulate, însă oamenii au început totuși să ceară asigurări că își vor primi banii înapoi în scenariul negativ, mai ales când vine vorba de hoteluri sau pensiuni.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Aprilie 2020 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.