Posta Romana nu isi permite, in prezent, sa majoreze salariile angajatilor, in conditiile in care necesarul de investitii este urias, a declarat directorul general al companiei, Alexandru Petrescu, dupa ce sindicatele operatorului postal national au anuntat organizarea unor proteste, in aprilie.

"Cea mai recenta majorare salariala s-a produs la inceputul anului trecut. Posta Romana nu isi permite, in acest moment, o noua majorare salariala, in conditiile in care necesarul de investitii este urias. Lipsa de preocupare pentru aceasta componenta, in ultimii zece ani, s-a vazut in scaderea calitatii serviciilor si, in final, in diminuarea veniturilor. Profitul din 2014 si cel din 2015 s-a datorat, in mare masura, scaderii cheltuielilor, in timp ce veniturile din serviciile traditionale ale Postei s-au diminuat. Este obligatoriu ca Posta Romana sa-si focuseze serviciile pe noile realitati din piata, oricat de mult ne-ar placea sa livram doar scrisori. Aceasta strategie trebuie inteleasa de toti angajatii, a caror implicare este esentiala", a afirmat Petrescu intr-un comunicat, remis MEDIAFAX.

El sustine ca declaratiile publice facute in ultima perioada la adresa Postei Romane destabilizeaza compania. "Am incurajat tot timpul dialogul cu partenerii sociali si consider ca schimbarea in bine a Postei Romane nu se poate face fara suportul acestora. Insa acest dialog trebuie sa fie unul sincer, direct si constant. Am luat act de revendicarile SLPR din presa si consider ca nu acesta este modul in care trebuie sa se desfasoare o relatie constructiva. Intelegem agenda sindicala si temporizarea acesteia in functie de evolutiile din spectrul politic, insa aceasta practica trebuie sa inceteze, spre binele companiei. Orice discutie realista legata de angajatii din Posta Romana, indiferent de statutul lor, trebuie sa plece de la Contractul Colectiv de Munca (CCM), document care nici nu incurajeaza competenta, nici nu taxeaza lipsa ei", a mai spus Petrescu.

Potrivit rezultatelor financiare preliminate pentru 2015, Posta Romana a inregistrat anul trecut un profit brut de 19,2 milioane de lei (4,3 milioane de euro). Cheltuielile cu investitiile au crescut cu peste 24% fata de 2014, in timp ce cheltuielile totale s-au diminuat cu 7%. In acelasi timp, veniturile ocazionale inregistrate in 2014 si produse prin distribuirea cardului national de sanatate au influentat negativ componenta totala a veniturilor in 2015. Fara aceasta influenta, veniturile totale ar fi inregistrat un avans, fiind sustinute semnificativ atat de veniturile din colete (care au crescut cu 13%), cat si de veniturile financiare (avans de peste 20%), sustine compania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.