Televiziunile nu vor mai putea difuza imagini cu batai intre minori, in scoli, si nu vor mai putea comunica adresa paginii de internet pe care sunt postate asemenea imagini, potrivit unei prevederi dintr-un proiect de Decizie votata, marti, de CNA.

Proiectul de Decizie este discutat pentru prima data de membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) in sedinta de marti, scrie rtv.net.

Potrivit proiectului de Decizie, "nu se vor difuza imagini care prezinta violenta intre minori in scoli", "nu se va comunica adresa paginii de internet in care sunt postate asemenea imagini si nici nu se va face trimitere la site-uri in care sunt comunicate astfel de adrese".

Proiectul de Decizie mai prevede ca "secventele violente din institutiile de invatamant vor fi difuzate numai impreuna cu punctul de vedere al conducerii scolii si cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali ai minorului".

"Face exceptie situatia in care radiodifuzorul actioneaza in interesul superior al minorului, cu acordul parintilor sau al reprezentantilor legali ai acestuia, astfel incat sa nu fie afectata imaginea publica a copilului sau dreptul acestuia la viata intima, privata si familiala", se mai spune in proiectul de Decizie.

Totodata, proiectul de Decizie prevede ca imaginile in care minorii sunt implicati in evenimente cu conotatie negativa, de orice natura, vor fi difuzate numai daca radiodifuzorul actioneaza in interesul superior al minorilor, cu acordul parintilor sau al reprezentantilor legali ai acestora. De asemenea, radiodifuzorul trebuie sa se asigure ca nu este difuzat niciun indiciu care ar putea duce la identificarea minorilor implicati.

Filmele erotice, horror, de o violenta extrema si programele sponsorizate de producatorii de bauturi spirtoase vor putea fi difuzate pe posturile TV numai de la ora 01.00 (fata de ora 24.00 in prezent) pana la ora 06.00, potrivit unei alte prevederi a proiectului.

Potrivit proiectului de Decizie, "programele «18» se difuzeaza numai in intervalul orar 01.00 - 06.00 si vor fi insotite permanent de un semn de avertizare reprezentand un cerc de culoare alba, iar in interiorul acestuia, pe fond transparent, numarul 18 de culoare alba", relateaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD pentru afirmațiile despre...
George Buhnici a fost amendat...

In prezent, legislatia audiovizualului prevede ca "programele «18» se difuzeaza numai in intervalul orar 24.00 - 06.00.

Si emisiunile de tip reality show au atras atentia membrilor CNA. Acestia au stabilit ca emisiunile de tip reality show, ale caror scenarii se bazeaza pe fapte sau situatii reale din viata unor persoane, continand insa si elemente de fictiune, trebuie semnalate prin mentiunea "Acest program este o fictiune".

Membrii CNA au finalizat discutarea proiectului de Decizie de modificare si completare a Codului de reglementare a continutului audiovizualului, fara a-l fi aprobat in integralitatea sa. Discutiile urmeaza sa fie reluate cel mai probabil in sedinta de joi a CNA.

Dupa ce va vota in integralitatea sa proiectul de Decizie, acesta va fi in dezbatere publica timp de 30 de zile, dupa cum a declarat, pentru jurnalistii aflati la sedinta de marti a CNA, Laura Georgescu, presedintele Consiliului.

Citeste si:
Daniel Pavel a răbfunit. Concurenții au reușit să-l scoată din...
Daniel Pavel a răbfunit....

Decizia va putea intra in vigoare dupa publicarea sa in Monitorul Oficial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.