Business 12 Mai 2014 14:13
Criza din Ucraina ar putea avea "consecinte economice grave" a avertizat directorul Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, intr-un interviu publicat luni de cotidianul german Handelsblat.

"Criza din Ucraina reprezinta un pericol care poate fi inca dificil de masurat, iar riscul extinderii la alte tari nu este deloc predictibil. Totusi, poate avea consecinte economice serioase", a spus Lagarde.

Directorul FMI se va intalni marti, la Berlin, cu cancelarul german, Angela Merkel, si sefii altor patru organizatii internationale, OCDE, Banca Mondiala, Organizatia Mondiala a Comertului, si Biorul International al Muncii, pentru a discuta situatia economiei internationale.

"Criza geopolitica din Ucraina are efecte asupra comertului international si investitiilor straine directe. Are implicatii asupra fluxurilor de capital la nivel international si aprovizionarii cu energie a Uniunii Europene, Ucraina fiind un stat de tranzit", a adaugat Lagarde.

Programul de imprumut de 17 miliarde de dolari (12,3 miliarde de euro) convenit de FMI cu Ucraina nu va fi suficient, iar tara are nevoie de sprijin financiar bilateral din partea altor state, precum si din partea organizatiilor financiare internationale, a declarat directorul FMI.

"Nu putem pur si simplu spune ca situatia este prea complicata pentru a putea da bani acum", a spus Lagarde.

Separatistii prorusi din estul Ucrainei au anuntat o victorie de proportii la un referendum organizat duminica in privinta secesiunii a doua regiuni ucrainene. Referendumul a fost catalogat drept o "farsa" de catre guvernul de la Kiev, Statele Unite si UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.