Potrivit Kuma Romania, unul dintre principalii producatori locali de lavoare si blaturi pentru bai si bucatarii, utilizarea unor produse de calitate in amenajarea unei locuinte poate creste valoarea acesteia cu cca. 30%, in cazul unei vanzari. Pe segmentul HoReCa, insa, impactul unor amenajari high-end se reflecta in numarul de stele aferente locatiei.

Conform unei analize realizate de companie, utilizarea unor materiale de calitate superioara, in special in bai si bucatarii, contribuie la cresterea valorii unei locuinte cu circa 30%. Pe de alta parte insa, bugetul de amenajare este ridicat cu 20% daca se opteaza pentru materiale de calitate superioara, versus unele medii. In acest fel, cu o investitie mai mare cu doar 20 de procente, un proprietar de locuinta creste valoarea casei cu o treime si, in acelasi timp, si sansele de a gasi intr-un timp mai rapid un cumparator.

„Baile si bucataria sunt cele mai uzitate zone dintr-o casa, deci in cazul acestora criteriul principal de care trebuie tinut cont inca din prima etapa a constructiei sau amenajarii este durata de viata a obiectelor integrate. Sigur, este nevoie si de o adaptare a bugetului, insa investitia se amortizeaza treptat, iar schimbarile din viitor vor fi mult mai putin costisitoare”
, a declarat Camelia Olesen, Director Executiv KUMA Romania.

Reprezentanta companiei afirma, de asemenea, ca o investitie adaugata in calitatea materialelor se va reflecta cu atat mai mult in valoarea locuintei, apropiindu-se de avantajul unei privelisti panoramice.

Pe de alta parte, pe segmentul HoReCa, investitia in echipamente personalizate pentru o baie se reflecta in confortul si gradul de satisfactie al clientului, care contribuie astfel la cresterea numarului de stele ale locatiei si a recomandarilor primite. Potrivit reprezentantei companiei, principala provocare a hotelierilor romani este obtinerea unui echilibru intre bugetele alocate. De cele mai multe ori, acestia mizeaza in primul rand pe crearea unei receptii impunatoare, in timp ce baile sunt lasate pe plan secund.

Ce materiale sunt recomandate pentru o locuinta ce urmeaza a fi vanduta

Potrivit unui comunicat remis 9am, in cazul unei locuinte, se recomanda materiale compozite a caror structura contine granule de marmura sau granit natural, ambele oferind nu doar proprietati superioare, ci si suprafete exclusiviste. In plus, conteaza in egala masura ca obiectele sa fie personalizate in functie de spatiul avut la dispozitie, facand astfel o diferenta intre un produs standard si unul de inalta clasa.
Citeste si:
Andreea Bălan, fără acces în propria casă. Cum a ajuns în această...
Andreea Bălan, fără acces în...

„Lavoarele si blaturile de bucatarie, de exemplu, sunt turnate continuu, eliminand astfel incastrarea sau alipirea, procese care provoaca inconveniente pe termen lung atat la nivel estetic, cat si functional. Mai mult, valoarea finala a locuintei se justifica si prin atentia acordata detaliilor – tendintele coloristice, formele neconventionale si integrarea acestora intr-un stil unitar al casei”, a completat Camelia Olesen.

Potrivit acesteia, un avantaj important al oricarei locuinte este stilul amenjarii, iar cel minimalist, specific zonei de Nord a Europei, reprezinta un atu, avand posibilitatea de a crea spatii libere, usor de intretinut.

De altfel, in ceea ce priveste tendintele pentru perioada urmatoare, in atentia designerilor de interior se afla materiale precum granitul, graphalit glass si Pearl, iar culorile sunt cele apropiate de nuantele naturii, incurajand astfel o diferentiere intre alegerile proprietarilor.

Citeste si:
Bicicliștii bucureșteni pot afla date în timp real despre calitatea...
Bicicliștii bucureșteni pot...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.