Comisia pentru Protectia Consumatorilor (CPSC) a anuntat joi seara rechemarea a un milion de smartphone-uri Samsung Galaxy Note 7 ca urmare a pericolului reprezentat de bateriile ce pot exploda in timpul incarcarii. Decizia CPSC vine la doua saptamani dupa ce compania sud-coreeana a oprit comercializarea smartphone-urilor, care pot produce cu usurinta un incendiu, scrie DPA.

De asemenea, gigantul sud-coreean a inceput procesul de rechemare a smartphone-urilor afectate de problema, dupa mai multe incidente in care bateriile au luat foc. Compania Samsung a promis ca va inlocui cele 2,5 milioane de dispozitive, care au fost vandute in intreaga lume.

Acumulatorii litiu-ion prezinta riscul de supraincalzire, care duce la izbucnirea unor incendii. Mai mult, CPSC sustine ca smartphone-urile de ultima generatie pot cauza arsuri severe consumatorilor.

Gigantul sud-coreean a primit o serie de plangeri din partea consumatorilor, care au sustinut ca smartphone-urile s-au supraincalzit in timpul incarcarii si chiar au explodat.

De asemenea, riscul ridicat de a produce un incediu a fortat mai multe linii aerine sa interzica pasagerilor folosirea telefoanelor mobile la bordul avioanelor.

Intre timp, autoritatea federala pentru protectia consumatorilor a solicitat consumatorilor sa profite de ordinul de rechemare al smartphone-urilor, care prezinta riscul de a exploda in orice moment.

Compania Samsung a primit 92 de plangeri legate de supraincalzirea bateriilor din partea consumatorilor americani, printre care se numara 26 de plangeri privind producerea de arsuri si 55 de plangeri legate de distrugerea de bunuri si incendii, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.