Inspectia Muncii a demarat o ancheta pentru a stabili cauzele incendiului de luni de la rafinaria Petromidia Navodari si va derula controale la toate unitatile de prelucrare a titeiului din tara, potrivit unui comunicat al institutiei, remis marti AGERPRES.

Conducerea Inspectiei Muncii a instituit o comisie, din care fac parte inspectori de specialitate, care vor verifica daca au fost incalcate reglementarile legale, vor stabili cine poarta raspunderea pentru producerea accidentului, masurile care se impun in vederea prevenirii altor situatii similare si, de asemenea, au sarcina de a determina caracterul accidentului, in conformitate cu prevederile Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, aprobate prin H.G. nr. 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

"Facem precizarea ca inspectorii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Constanta s-au deplasat la fata locului imediat dupa producerea accidentului de la Navodari, cand, in jurul orei 18:00, la instalatia Hidrofinare a S.C. Rompetrol Rafinare S.A. a izbucnit un incendiu. In urma acestuia, au fost ranite patru persoane, angajati ai S.C. Rominserv S.R.L. Bucuresti, societate care asigura mentenanta in cadrul S.C Rompetrol Rafinare S.A. Cei patru au fost transportati de urgenta la doua spitale din Bucuresti — Spitalul de Arsi si Spitalul Bagdasar Arseni — cu arsuri pe 20-90% din suprafata corpului", se mai arata in comunicat.

In incendiu au mai fost afectate doua persoane. Este vorba despre doi angajati ai S.C. Global Security Sistem S.R.L., care asigurau serviciul de pompieri civili, aflati in prezent sub observatie medicala.

"Pentru prevenirea unor accidente similare, Inspectia Muncii va initia, incepand cu data de 29 august 2016, o actiune de control in toate unitatile de prelucrare a titeiului din tara", mai spun reprezentantii institutiei.

Procurorii din Constanta au deschis dosar penal avand ca obiect incendiul produs luni la Rafinaria Petromidia Navodari, soldat cu ranirea a patru persoane, dintre care una a decedat marti dimineata.

"Cercetarile sunt efectuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, ucidere din culpa, neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca. Potrivit primelor cercetari s-a stabilit ca la data de 22 august 2016, in jurul orelor 18,00, la platforma 1 DAB din cadrul rafinariei mentionate, o echipa de lucratori efectua o reparatie a unei conducte de transport a distilatului de vid rezultat prin incalzirea titeiului, moment in care a izbucnit un incendiu", se arata intr-un comunicat al PICCJ transmis marti AGERPRES.

Citeste si:
Zece ultime cuvinte rostite de figuri istorice
Zece ultime cuvinte rostite...

Sursa citata precizeaza ca Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta a preluat dosarul constituit la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta.

"La fata locului s-au deplasat, inca din cursul serii trecute, doi procurori din cadrul PJ Constanta, cercetarile la fata locului fiind reluate astazi de un procuror din cadrul PCA Constanta, care coordoneaza o echipa mixta formata din politisti si specialisti criminalisti. Cercetarile continua pentru lamurirea tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirea raspunderii penale in cauza", se mai spune in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.