O afacere mica, pornita din pasiune, impleteste perfect implinirea profesionala cu cea financiara. 

Din pacate, statisticile arata ca majoritatea start-up-urilor esueaza, relateaza publicatia americana Forbes. Iata ce au de facut antreprenorii romani pentru a se numara printre norocosii care reusesc in lumea afacerilor.

Este mereu loc de imbunatatiri

Una dintre cele mai mari greseli pe care le poate face un antreprenor este sa incerce sa faca fata unei piete in schimbare cu un produs care este mereu acelasi. Traim intr-un secol al vitezei, cand e nevoie mereu de imbunatatiri ale produsului. Iti imaginezi unde ar fi acum companii gigant precum Apple sau Google daca dupa prima victorie ar fi continuat sa vanda acelasi lucru ani la rand? Probabil printre cele 90% de start-up-uri care esueaza.

Fii mereu la curent cu nevoile companiei si ale angajatilor, mai ales dupa ce este trecuta etapa de inceput propriu zis. Sunt indispensabile imbunatatiri precum aparatura noua sau un astfel de aparat, potrivit si pentru a usura munca angajatilor, dar si pentru a le oferi informatii utile clientilor. Orice imbunatatire in procesul de lucru este binevenita si este un pas important facut catre produse si servicii de o mai buna calitate.

Pregatit mereu pentru surprize (neplacute)

Atunci cand ai propria ta afacere ai o multime de satisfactii, dar si o multime de indatoriri. Drumul catre succes este presarat cu surprize, majoritatea dintre ele neplacute. Un antreprenor ar trebui sa fie un maestru in rezolvarea problemelor si in a face fata situatiilor limita.

Este bine sa stii ca daca toate merg bine cateva saptamani la rand, atunci s-ar putea sa fii martor la o situatie cu totul iesita din comun. In vreme ce pentru angajati lucrurile se desfasoara in linii mari in acelasi fel zi de zi, pentru un antreprenor exista noi provocari cel putin o data pe saptamana, asa ca trebuie sa fii mereu pregatit pentru a face fata unor situatii noi.

Oamenii, cheia unei afaceri de succes

Persoanele pe care le alegi sa faca parte din echipa ta joaca un rol esential pentru a atinge succesul. Ei sunt cei care fac rotitele sa se invarta, motiv pentru care ar trebui alesi cu foarte mare atentie.
Citeste si:
POWERMOVE: Serviciile profesionale de mutări devin din ce în ce mai...
POWERMOVE: Serviciile...

Potrivit entrepreneurship.org, cand cauti oameni care sa se alature echipei tale, ar trebui sa alegi persoane care lucreaza in mod inteligent, invata repede, sunt responsabile de munca lor si o fac bine si atunci cand nu sunt supervizati, au initiativa si sunt flexibili.

Ideea, baza pentru o afacere profitabila

Ideea de la care pornesti este cheia catre succes. Nu e nevoie sa fie un produs total nou, e suficient sa fie o imbunatatire a unuia pe care majoritatea oamenilor il cunosc deja. Nu e cazul sa inventezi un device revolutionar pentru a avea o afacere profitabila, ci doar sa imbunatatesti unul care exista deja.

Conform publicatiei fortune.com, primul pas pe care ar trebui sa-l faci este sa ceri cat mai multe pareri de la cei din jur. Feedback-ul lor te va ajuta sa-ti perfectionezi ideea. O alta regula pentru un start-up este cea legata de ideea succinta. Cu cat poti explica mai usor ideea de baza pentru o afacere, cu atat mai buna este ea si cu atat mai mari sunt sansele ei de a se individualiza pe piata.

Citeste si:
DOCUMENT. Guvernul a publicat măsurile fiscale. Cum vor fi taxate...
DOCUMENT. Guvernul a publicat...

In ultimii ani, tot mai multi romani sunt atrasi de ideea de a avea propriul business. Desi detinerea unei afaceri proprii implica provocari nenumarate, si satisfactiile sunt pe masura. Ce parere ai despre sfaturile de mai sus legate de succesul in afaceri?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.