Business 27 Mai 2016 17:22
Premierul Dacian Ciolos a declarat joi seara ca spera ca ANAF sa nu mai devina o sperietoare a mediului economic, ci un partener, desi pe acesta institutie ''exista cateodata presiuni pentru a colecta bani la buget''.

''ANAF (...) sper eu sa nu mai devina o sperietoare a mediului economic, ci un partener. E drept ca pe ANAF exista cateodata presiuni pentru a colecta bani la buget, insa cred ca aceste presiuni n-ar trebui sa fie cele care sa duca la o performanta a colectarii la buget, ci aceasta performanta ar trebui sa vina, in primul rand, din reducerea evaziunii fiscale si dintr-o contributie voluntara, sa spun, in acest proces de colectare", a afirmat premierul.

El a subliniat ca ANAF nu mai trebuie transformata intr-o institutie de forta, relateaza MEDIAFAX.

"Eu am obsesia mea, sa spun asa, legat de rolul acestei institutii in cadrul politicilor guvernamentale si in legatura cu mediul de afaceri. E o institutie-cheie atat pentru buget si ar trebui sa fie o institutie-cheie si in relatia cu mediul de afaceri si trebuie sa gasim punctul de echilibru, sa punem cursorul la un punct de echilibru care sa faca in asa fel incat noi sa ne putem finanta politicile publice cu contributiile care ar trebui sa vina spre stat, fara ca pentru aceasta sa facem din ANAF, din cand in cand, asa cum s-a mai intamplat, o institutie de forta. Ea ar trebui sa fie o institutie care sa faca puntea de legatura intre mediul privat si Guvern", a accentuat Ciolos.

El a mai mentionat ca bugetul pe anul acesta are ''o anumita fragilitate''.

''Bugetul pe anul acesta are o anumita fragilitate pentru ca el a fost constituit tinand cont si de masurile de relaxare fiscala care au fost decise tocmai pentru a da un imbold economiei, cresterii economice si sper sa puteti sa valorificati cat mai bine aceste oportunitati si dumneavoastra, sectorul de business, privat, impreuna cu sectorul de business cu capital de stat", a conchis seful Executivului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.