Calendarul de masuri pentru imbunatatirea conditiilor de detentie si a sistemului de probatiune a fost aprobat de Guvern, valoarea totala estimata pentru aplicarea lui este de 838,45 milioane euro si prevede infiintarea a 10.895 locuri noi de cazare si modernizarea a 1.651 locuri, pana in 2023.

Guvernul a aprobat, miercuri, la propunerea Ministerului Justitiei si Ministerului Afacerilor Interne, Memorandumul privind calendarul de masuri necesare imbunatatirii conditiilor de detentie si a sistemului de probatiune.

"Valoarea totala estimata pentru punerea in aplicare a Calendarului de masuri, pentru perioada 2016-2023, este de 838,45 milioane euro, investitie distribuita intre Administratia Nationala a Penitenciarelor – 740,23 milioane euro, Directia Nationala de Probatiune – 21,47 milioane euro si Ministerul Afacerilor Interne – 76,73 milioane euro", se arata intr-un comunicat al Executivului.

Documentul aminteste ca, in prezent, sistemul penitenciar se confrunta cu un deficit al locurilor de cazare, iar dupa aprobarea calendarului, Administratia Nationala a Penitenciarelor urmeaza sa creeze un numar de 10.895 locuri noi de cazare si sa modernizeze 1.651 locuri, pana in anul 2023.

De asemenea, se stipuleaza ca "dezvoltarea capacitatii de cazare la nivelul sistemului penitenciar genereaza necesitatea incadrarii de personal suplimentar, memorandumul prevazand incadrarea a 5847 de persoane pana in anul 2023".

"In ceea ce priveste Directia Nationala de Probatiune, in calendarul de masuri sunt cuprinse 4 acte normative care privesc normalizarea cadrului de implementare a noilor sanctiuni neprivative de libertate, prin acoperirea vidului existent in prezent in care activitatea de probatiune este realizata dupa norme tranzitorii. De asemenea, tot aici sunt cuprinse masuri privind resursele umane, astfel incat sa se reduca volumul de activitate /consilier de probatiune, prin suplimentarea graduala a schemei de personal, pana in 2018, cu 626 de posturi consilier de probatiune, si incadrarea a 171 angajati pentru a realiza atributiile de secretariat si administrative, realizate in prezent tot de consilierii de probatiune", se spune in comunicat.

Citeste si:
Dorian Popa a cheltuit 4 milioane de euro în ultimii cinci ani:...
Dorian Popa a cheltuit 4...

Ministerul Afacerilor de Interne, prin Inspectoratul General al Politiei Romane, urmeaza sa creeze 1769 locuri noi de cazare, prin construirea, modernizarea, consolidarea si extinderea centrelor de retinere si arestare preventiva si sa renoveze 283 locuri de cazare prin lucrari de reparatii curente, pana in 2020, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.