Cunoasterea unor reguli de baza, inainte de a investi in China, poate creste considerabil sansele dezvoltarii unei afaceri acolo. Cateva dintre aceste reguli sunt explicate de Octavian Patrascu, business developer, proaspat investitor pe piata trading-ului online.

China ofera numeroase oportunitati de investitii prin insasi dimensiunea ei. Este o piata enorma, dornica sa se dezvolte tot mai mult si sa devina asemenea pietelor Occidentale. De altfel, o parte a Chinei si ma refer la Shanghai, supranumit metropola superlativelor, este deja la nivelul Vestului sau poate chiar peste. Aflat in partea estica a ,,tarii de mijloc'', in Delta fluviului Yangtze, pe malul Marii Chinei de Rasarit, Shanghai, cel mai mare oras al Chinei, se numara printre primele orase financiare din lume si a devenit centrul mondial de comert, avand cel mai mare port maritim de marfa la nivel global.
Metropola si-a capatat aerul de bunastare de odinioara in anii '90, cand liderul reformist Deng Xiaoping, a dat unda verde in dezvoltarea economiei de piata. De atunci, Shanghai este locomotiva economiei tarii. Zgarie-nori au inceput sa se inalte, cheiul bulevardului Bund si-a recapatat stralucirea coloniala apusa, zona cartierului Pudong a devenit punct terminus a arhitecturii urbane ,,science fiction '', cochetul cartier Puxi este intr-o continua dezvoltare, iar cei 17 milioane de locuitori se bucura de nenumarate ,,oaze'' propuse de urbanismul acestui oras. Toatea acestea asunt un indiciu pentru faptul ca in China clasa de mijloc este in continua crestere.

"Fascinat de frumusetea orasului, dar mai ales atras de deschiderea chinezilor fata de tranzactiile online, m-am decis sa testez si eu aceasta tara fabuloasa, in cautarea de parteneri straini", povesteste Octavian Patrascu, business developer pentru brokeri internationali precum FXCM, SafeCap si Forex Club. Piata trading-ului online este inca in dezvoltare aici, dar ca sa reusesti sa patrunzi, totusi, in aceasta lume complet diferita de cea europeana, trebuie sa cunosti cativa primi pasi importanti, precizeaza Patrascu. Pentru a dezvolta un busines aici, in cazul meu un birou de trading-online, trebuie mai intai sa fii inregistrat WFOE. Sub aceasta denumire intra, mai exact, companiile cu capital integral strain ce opereaza in China si se conformeaza legislatiei tarii. In clasificarea WFOE, companiile sunt impartite pe sectoare de activitate. Daca unei companii i se permite sa activeze in trading, de exemplu, atunci este considerata companie comerciala cu capital strain investit. Companiile pot investi 100% din capitalul strain in orice domeniu, mai putin in imobiliare, unde li se permite doar chinezilor sa investeasca.

In China, companiile pot avea management integral strain, dar si mixt. Este important insa de stiut faptul ca personalul trebuie sa fie chinez. Este o modalitate a statului de a fructifica in favoarea cetatenilor sai toate locurile de munca create, fie ele si de catre straini. In ceea ce priveste trading-ul online, exista regula ca o companie poate activa pe aceasta piata cu conditia de a nu indemna la investitii, ci de a se rezuma doar la training, adica la educarea clientilor in ceea ce inseamna tranzactiile online. "Personal, nu consider ca este o bariera, in conditiile in care chinezii sunt, in general, atrasi de ideea de a face tranzactii, de a isi inmulti banii", afirma Octavian Patrascu. Este un fapt ce face cu atat mai captivant un business pe trading online in China. "Eu intentionez sa valorific din plin acest potential pe care il ofera China pentru afacerea pe trading", rezuma Octavian Patrascu aventura sa in Shanghai.

Citeste si:
Dispariții subite în China. Vestea morții mai multor oficiali,...
Dispariții subite în China....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.