Poate că Dogecoin a început ca o glumă, însă acum reprezintă bani adevărați. În teorie, ar trebui să fie ușor să faci profit din tranzacționarea Dogecoin. Pur și simplu cumperi jetoane DOGE când prețul Dogecoin este scăzut și le vinzi când prețul se ridică din nou. Cumperi jos și vinzi sus – regula fundamentală pentru investiții. Diferența dintre prețul de cumpărare și prețul de vânzare este profitul tău.

Bineînțeles, să faci profit nu este chiar ușor – în special când vorbim despre criptomonede. O multitudine de forțe pot contribui la volatilitatea graficelor de preț Dogecoin. Crestele și văile apar fără nici un avertisment și fără o cauză aparentă. Când cumperi Dogecoin, cumpărarea în valoare de 500 € de săptămâna trecută ar putea să valoreze azi 200 € – sau 50 €.

Asta nu este doar pentru Dogecoin, desigur. Aceasta este problema cu tranzacționarea spot, strategia de investiții în care urmărești piața și încerci să faci tranzacția în funcție de maxime și minime.

Nimeni nu este foarte bun la asta, chiar și în lumea relativ stabilă a acțiunilor corporative. Factorii imprevizibili afectează prețurile, iar majoritatea traderilor spot pierd bani.

Deci, în timp ce există unii traderi spot care cumpără și vând DOGE în funcție de bănuieli, teorii și predicții cu privire la cursul Dogecoin, alții au o viziune pe termen lung pentru Dollar Cost Averaging sau simplul hodl.

Valoarea DOGE crește până la maxime și scade până la minime în funcție de dinamica pieței monetare internaționale, speculațiile cu privire la schimbările de reglementare guvernamentale, tweet–uri de la miliardari și celebrități și mulți alți factori.

Sincronizarea pieței în mijlocul tuturor acestor influențe este extrem de dificilă. De aceea aproape traderii spot pierd bani.

Începuturi modeste

Dogecoin a fost creat de inginerii software Billy Markus și Jackson Palmer. A fost lansat pe 6 decembrie 2013.

Citeste si:
Gina Pistol, despre momentul în care a fost înșelată. Ce spune...
Gina Pistol, despre momentul...

Markus și Palmer au creat tokenul ca o glumă. Cunoscătorii au înțeles că au ironizat criptomonedele pompate care intrau pe piață în acele zile. Ei s–au referit la Dogecoin ca fiind prima monedă de tip câine din lumea cripto.

De asemenea, s–a dovedit a fi prima monedă bazată pe un meme de pe internet. Pentru a descrie Dogecoin, s–a bătut termenul „monedă meme”. A avut sens, pentru că înainte ca Doge să fie o criptomonedă, a fost un meme pe internet care conținea imaginea unui câine Shiba Inu.

Azi sunt peste 100 de mememonede, printre care Shiba Inu, Baby Doge Coin, Degelon Mars, Pitbull, MonaCoin, Samoyedcoin, Pepe Cash, Dogs of Elon, DogeBonk, DOGGY, YUMMY, Garlicoin, DogeCash, Pepemon Pepeballs, Akamaru Inu, Akita Inu, Baby Santa Token, BlowFish, Safemoon, RoboApe, și Floki Inu.

Citeste si:
Top 4 greșeli de evitat atunci când cumperi un TV Smart
Top 4 greșeli de evitat...

Dogecoin a surprins observatorii industriei – și, eventual, creatorii săi – atunci când a atras atenția investitorilor serioși de criptomonede. Moneda sprijină o comunitate online activă și s–a clasat în top 10 criptomonede după capitalizarea pieței.

Cum investești în Dogecoin

Mulți investitori cred că Dogecoin are un viitor luminos pe termen lung. Urmăritorii loiali ai jetonului sunt foarte angajați în utilizarea, tranzacționarea și promovarea viziunii Doge.

Dogecoin poate prospera pe termen lung. Pe termen scurt, cursul Dogecoin crește și scade oră de oră, zi de zi – uneori dramatic. Această volatilitate a pieței face ca tranzacționarea Dogecoin să fie dificilă. Dar dacă te uiți înapoi și vezi și imaginea de ansamablu într–un context mai larg, este clar că Dogecoin, ca și piața de criptomonede în ansamblu, merge pe o tendință ascendentă pe termen lung.

Citeste si:
Prețuri Hyundai Ioniq 6 în România: start de la 63.150 de euro
Prețuri Hyundai Ioniq 6 în...

Lecțiile trecutului

Ce s–ar fi întâmplat dacă ai fi cumpărat Dogecoin acum o săptămână? Acum o lună? Dacă ai fi cumpărat DOGE în valoare de 100 €, cât ai fi avut acum?

Nu este nevoie să consulți graficele de prețuri. Calculatorul Cum–ar–fi–fost–dacă al Kriptomat efectuează calculele pe baza datelor care sunt reîmprospătate non–stop. Calculatorul Kriptomat îți poate spune exact cât de mult ar valora investiția ta de 100 € astăzi, pe baza datelor istorice verificate ale prețurilor și a cursurilor de schimb.

De fapt, calculatorul poate efectua aceleași calcule pentru oricare dintre cele peste 350 de criptomonede pe care le poți cumpăra și vinde la Kriptomat.

Calculatorul demonstrează că, în ciuda volatilității prețurilor pe termen scurt, criptomonedele au generat profituri substanțiale pentru investitorii pe termen lung.

Citeste si:
Prețul la pâine, carne şi lapte a crescut în ultimul an.Cât de mult...
Prețul la pâine, carne şi...

Una dintre cele mai bune modalități de a profita de tendințele ascendente pe termen lung este de a utiliza funcția de Cumpărare Recurentă Kriptomat, care implementează strategia de calculare a costurilor în dolari, utilizată pe scară largă, pentru a minimiza efectele volatilității pieței și pentru a transforma recesiunile pieței în profituri. Cumpărarea Recurentă de la Kriptomat îți permite să setezi un program de achiziții regulate săptămânal, la două săptămâni sau lunar. Pentru prețul unei cafele zilnice, îți poți construi treptat portofoliul cripto pentru care să te ajute să–ți atingi obiective pe termen lung, cum ar fi achiziționarea unei case, finanțarea educației universitare a copiilor tăi sau o pensionare fără griji.

În concluzie

Lumea este plină de traderi spot de criptomonede care au învățat pe propria piele că nu este nimic simplu în a prezice prețurile ridicate și scăzute pe termen scurt atunci când vine vorba de criptomonede. Factorii care influențează nivelul de curs Dogecoin sunt prea numeroși și obscuri pentru a fi identificați, cu atât mai puțin urmăriți.

Dar efectele volatilității se micșorează în comparație cu tendințele pe termen lung ale prețurilor Dogecoin. Nu există scurtături către profiturile din investițiile cripto, dar mulți deținători fericiți de Dogecoin au avut succes cu abordarea acestei monede meme ca o investiție pe termen lung.

Despre Kriptomat

Înființat în 2018, Kriptomata revoluționat lumea criptomonedelor prin introducerea celei mai simple platforme din Europa. Kriptomat face finanțele digitale atât de simple încât toată lumea de pretutindeni poate avea acces la libertatea, corectitudinea și împlinirea pe care o reprezintă criptomonedele. Sute de mii de clienți din întreaga Europă și din 120 de țări din întreaga lume au încredere în Kriptomat atunci când cumpără, vând, schimbă, câștigă, distribuie și investesc în criptomonede.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Ianuarie 2023 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.