Cel mai probabil, investițiile în imobiliare vor fi mereu printre primele alegeri ale investitorilor cu un grad mic de risc, deoarece permit obținerea unui profit fără prea multe bătăi de cap. Descoperă în cele ce urmează care sunt factorii care contribuie la menținerea interesului pentru investițiile în imobiliare în 2023.


  1. Te ajută să obții un venit pasiv


Pe lângă faptul că sunt considerate printre cele mai sigure modalități de plasare a banilor cu scopul de a obține profit, investițiile în imobiliare te ajută să obții un venit pasiv, fără prea mult efort.

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să identifici imobilul pretabil pentru investiție, care să se încadreze în bugetul pe care îl ai la dispoziție. Fie că optezi pentru un apartament cu una sau mai multe camere, fie că alegi un penthouse, asigură-te că locuința face parte din dezvoltări imobiliare de calitate, pentru a evita problemele ulterioare. În acest sens, este recomandat să te orientezi către un real estate developer cu o reputație bună, care realizează construcții sustenabile și durabile în cele mai bune zone ale orașului.

Odată ce ai identificat imobilul dorit, poți alege să îl închiriezi pe termen lung unei familii sau unui cuplu ori poți să-l închiriezi în regim hotelier. Indiferent de opțiunea pe care o alegi, în termen de câțiva ani vei reuși să îți amortizezi investiția, iar ulterior vei obține profitul dorit.


  1. Nu necesită foarte multă implicare


Cea mai multă implicare pe care o presupune acest proces se va resimți la început, când alegi cel mai potrivit imobil pentru investiție. Chiar dacă lucrezi cu un broker imobiliar, este important să te implici și să vizitezi cât mai multe apartamente pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere.

Odată ce achiziționezi imobilul dorit, atât timp cât se află într-o zonă bună a orașului, dispune de finisaje moderne și toate utilitățile necesare pentru locuit, cu siguranță nu vei întâmpina probleme în a găsi chiriași. Dacă optezi pentru închiriere pe termen lung, odată ce ai semnat contractul cu chiriașul, vei avea certitudinea că o să primești banii aferenți chiriei lunar, în cont. Dacă alegi să închiriezi în regim hotelier, acest lucru presupune ceva mai multă implicare din partea ta. Trebuie să te întâlnești cu turiștii pentru a le înmâna cheile, să stai la dispoziția lor pe toată perioada șederii în cazul în care întâmpină anumite dificultăți și să asiguri curățenia apartamentului după fiecare eliberare a spațiului. Dacă nu îți dorești să faci toate acestea, poți să apelezi la una dintre firmele specializate care se ocupă cu cazarea turiștilor și pregătirea apartamentului pentru fiecare închiriere.

Citeste si:
Raluca Dumitru și Elena Marin nu au îngropat securea războiului:...
Raluca Dumitru și Elena Marin...


  1. Poți obține un profit generos și fără studii complexe


Investițiile în imobiliare nu presupun studii complexe din partea celui care se hotărăște să investească în acest domeniu. Cu toate acestea, cu cât ești mai informat, cu atât te asiguri că investiția ta va avea un randament profitabil, pe termen lung.

Consultă-te cu brokerii de imobiliare, citește site-uri de specialitate și cere păreri ale altor investitori care au experiență în domeniu și astfel vei putea dobândi și tu cunoștințele necesare pentru o investiție de succes.

Nu uita că într-o astfel de investiție cel mai important rol îl are apartamentul pe care îl achiziționezi. Așadar, nu te grăbi atunci când faci o alegere, analizează piața și nu uita să te interesezi cu privire la nivelul chiriilor solicitate în zona în care dorești să achiziționezi imobilul.

Citeste si:
S-a măritat sau nu Ilinca Munteanu din interes cu George Simion. Ce...
S-a măritat sau nu Ilinca...

Cu ajutorul unei investiții imobiliare poți obține un venit constant, pe termen lung, care poate contribui la crearea unui viitor mai sigur pentru tine și familia ta. Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și îți dorești să o investești în 2023, nu uita să iei în calcul și varianta investițiilor imobiliare.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Ianuarie 2023 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.