Piața bitcoin a suferit un șoc economic. Prețul bitcoin a ajuns la cel mai scăzut nivel din 2022 și până acum. Cotația bitcoin a scăzut miercuri la 16.148 dolari. Această scădere a contribuit și la declinul altor criptomonede mai mici. În 2021, cea mai importantă monedă digitală a înregistrat un record - 69.000 dolari, însă în doar 2 zile a scăzut cu 23%.

Prețul bitcoin a scăzut considerabil. Care este valoarea criptomonedei acum

Miercuri, cotația bitcoin a scăzut la 16.148 de dolari, acesta fiind cel mai scăzut nivel din 2020 și până acum. Acest lucru a influențat și scăderea altor criptomonede mai mici, după ce au fost înregistrate probleme de lichiditate la una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare a criptomonedelor, FTX.

În anul 2021, cea mai importantă monedă digitală, bitcoin, a atins un nivel record – de tocmai 69.000 de dolari. Însă în doar două zile aceasta a scăzut cu 23%. Platforma de tranzacționare criptografică Binance a renunțat la preluarea rivalului FTX la doar o zi după ce și-a anunțat intenția de a-l achiziționa. Acest pas a provocat un declin puternic al bitcoin pe fondul îngrijorărilor investitorilor cu privire la stabilitatea sectorului.

Retail jobs

După ședința de miercuri a Bursei de la New York, Binance a recunoscut că nu mai achiziţionează rivalul FTX, pentru că dificultăţile platformei sunt peste capacitatea companiei de a ajuta.

De asemenea, Autoritatea de supraveghere a pieţei de capital din SUA (U.S. Securities and Exchange Commission – SEC) a început să cerceteze modul în care platforma FTX a gestionat fondurile clienţilor, după problemele de lichiditate, şi activităţile de creditare cripto.

Criptomonedele au devenit populare acum câțiva ani în urmă când au început a fi promovate mai mult, iar oameni din toate colțurile lumii au început să facă investiții serioasw. Analiștii spuneau că banii virtuali sunt viitorul enomic, iar investițiile de atunci le vor aduce mari câștiguri mai apoi.

Citeste si:
Opțiunea de a plăti cu bitcoin! Unde este posibil acest lucru
Opțiunea de a plăti cu...

STUDIU: Patru din zece români dețin sau au deținut criptomonede

Studiul de piaţă Tradesilvania referitor la criptomonede a identificat faptul că majoritatea covârşitoare (96% conform studiului) a adulţilor români conectaţi la internet au auzit de criptomonede, cea mai mare pondere dintre aceştia reprezentând respondenţii din oraşele mari (cu peste 200.000 de locuitori), cu un nivel superior de educaţie.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.