Remodelarea conceptului de business sustenabil capătă o nouă provocare strategică din partea companiei angajatoare, prin prisma celor 4 valori-cheie pe care angajații vor să le bifeze la joburile prezentului și viitorului.

Facilități atractive

Beneficiile extrasalariale clasice, precum bonurile de masă sau abonamentele private la o clinică medicală încep să devină insuficiente din perspectiva pachetului salarial, deoarece nevoile și percepția angajaților s-a schimbat radical odată cu experiența neplăcută a pandemiei de coronavirus. Mai bine spus, mulți oameni au început deja să caute facilități atractive cu care să pornească în noul job, precum conexiunea directă cu natura și trăirea unui stil de viață și de lucru al viitorului.

Liviu Tudor, prin proiectul urban YUNITY Park, lansează o idee care îmbrățișează întocmai această dorință a oamenilor: un campus atractiv care, pe lângă birouri, vine cu locuri creative de lucru în aer liber, spații de evenimente culturale și sociale. YUNITY Park este un răspuns cert la ceea ce angajații doresc să experimenteze la un loc de muncă modern.

Viață personală și profesională echilibrată

Echilibrul dintre viața personală și cea profesională este una dintre cele mai intense preocupări ale angajaților moderni. Cariera și viața de familie trebuie să se delimiteze într-o egală măsură pentru atingerea satisfacțiilor atât la locul de muncă, cât și acasă sau în timpul liber. În plus de asta, sunt oameni care pornesc în căutarea acelor companii care să nu ofere doar un simplu program de lucru flexibil, ci și posibilitatea de a interacționa cu colegii în afara biroului, în aer liber.

Sondajul realizat de Genesis Property dezvăluie faptul că angajații își reevaluează cerințele și criteriile atunci când vine vorba de locul de muncă și vor să aibă parte de amenajarea unui spațiu exterior în care poate socializa și, deopotrivă, lucra cu echipa din care fac parte. O astfel de abordare poate duce la formarea unei echipe de lucru unite, care să crească productivitatea pe termen lung a business-ului. Aceste interacțiuni pot duce, pe lângă randament în muncă, la împliniri sociale și noi prietenii.

Citeste si:
Agri Trade Summit 2024, cel mai complex eveniment din România...
Agri Trade Summit 2024, cel...

Protecția sanitară a spațiului de lucru

O altă problemă pe care pandemia de coronavirus a scos-o la iveală în rândul angajaților este teama de a lucra în spații de lucru nesigure din perspectiva sănătății lor. Prin urmare, protecția sanitară a birourilor a devenit esențială în joburile prezentului și viitorului, inclusiv pentru modelul de lucru co-working.

Soluția IMMUNE Building Standard™ vine cu un set de măsuri inovative care să reducă din teama angajaților de a fi prezenți fizic într-o clădire de birouri, respectiv să diminueze riscurile unor noi provocări pandemice, ce pot afecta cu ușurință un astfel de spațiu.

Totodată, asigurarea unui spațiu de lucru igienizat și monitorizat în permanență, în care sănătatea individuală și colectivă este pe primul loc, duce la o colaborare fără griji între membrii echipei și, implicit, la atingerea cu succes a obiectivelor business-ului.

Citeste si:
Patru valori care pot defini companiile viitorului
Patru valori care pot defini...

Program de lucru flexibil

Nu în ultimul rând, este cert faptul că foarte mulți angajați din domenii care s-au putut adapta s-au bucurat de beneficiile unui program de lucru flexibil. Practic, s-a creat o tendință globală, la care angajatorii cu viziune modernă s-au conformat pentru a se adapta rapid la noua provocare a pieții muncii.

Programul de lucru flexibil vine cu o serie de beneficii pentru angajați, printre care și un echilibru mai bun între muncă și timp liber, despre care am vorbit mai sus, precum și posibilitatea de a se dezvolta profesional prin diverse cursuri de specialitate, pe care acum au mai mult timp să le parcurgă.

Pe lângă asta, un sistem de muncă hibrid, acasă și la birou, respectiv cu un acces facil la zone de co-working sau birouri satelit, este și va fi la căutare. Odată ce taskurile și munca poate fi efectuată online, cu ajutorul unui laptop conectat la internet, programul de lucru flexibil devine de înțeles în rândul cerințelor angajaților moderni.

Citeste si:
În ce mod opțiunile sustenabile adaugă valoare proprietății tale
În ce mod opțiunile...

În concluzie, cerințele de angajare s-au schimbat rapid în ultimii ani din dorința oamenilor de a-și asigura un echilibru sănătos în ceea ce privește munca și viața socială, iar angajatorii trebuie să se adapteze la noul stil de lucru și de viață pentru menținerea unui business de succes.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 August 2022 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.