Kaufland, al doilea jucător din comerţul local după cifra de afaceri, anunţă că, începând cu luna iunie, salariile unora dintre angajaţii săi se vor majora. Mai exact, venitul mediu brut lunar al salariaţilor din departamentele Vânzări şi Logistică va ajunge la 7.600 lei, valoare care include sporurile şi tichetele de masă.

În prezent, venitul mediu brut lunar al unui angajat din vânzări şi logistică se ridică la 6.100 de lei, informaţiile fiind furnizate chiar de către oficialii Kaufland. Prin urmare, majorarea operată de retailerul din comerţul alimentar ar ajunge la 24,5%.

În plus, din luna septembrie, valoarea tichetelor de masă pentru angajaţii încadraţi pe posturi de execuţie creşte la 20 de lei pe zi, de la 15 lei în prezent, un plus 33%.

Iar angajatorul are și în acest moment mai multe posturi scoase la concurs, poziții care sunt listate pe site-ul de joburi jobradar24.ro, dar și pe ejobs.ro. Sunt sute de locuri de muncă scoase la concurs de acest angajator în toată țara numai pe jobradar24.ro, cu poziții precum manipulant mărfuri, lucrător comercial, adjunct manager de magazin, asistent plasare marfă, casier, front desk officer și nu numai, lista fiind cu mult mai lungă.

Compania estimează că în perioada ianuarie-aprilie a acordat angajaţilor beneficii a căror valoare totală se ridică la 37 milioane lei, urmând ca în perioada iunie-decembrie aceştia să primească prime şi vouchere de vacanţă şi sărbători de 41 milioane lei.

Primele şi voucherele reprezintă însă doar o parte din pachetul de beneficii pe care Kaufland România îl acordă angajaţilor săi. Suplimentar, aceştia beneficiază de zile în plus de concediul de odihnă – calculate în funcţie de vechimea în companie, asigurare voluntară de sănătate, pachete cadou acordate de sărbători sau pentru începerea anului şcolar, în cazul angajaţilor cu copii, cursuri online gratuite pentru copii, dar şi de reduceri la serviciile acordate de diverşi parteneri externi (abonamente la telecomunicaţii, servicii de turism şi servicii culturale).

Citeste si:
Guvernul îngheață salariile și blochează angajările în sistemul...
Guvernul îngheață salariile...

Totodată, angajaţii Kaufland beneficiază de abonament 7card – pentru activităţi de sport şi relaxare, şi Bookster – platforma de lectură care funcţionează ca o bibliotecă publică.

Kaufland România, a patra cea mai puternică companie din țară după cifra de afaceri și unul dintre cei mai mari angajatori privați, a atins o cifră de afaceri de 12,92 miliarde lei (martie 2020 – februarie 2021).

Creșterea a fost de 9% față de anul anterior.

Prin activitatea sa, Kaufland a generat în România o contribuție totală în economie de 1,9 miliarde EUR (Valoare Brută Adăugată totală), ce reprezintă aproximativ 0,9% din PIB-ul total al României.

Anul trecut, Kaufland a investit în România 300 milioane euro și a avut o contribuție la bugetul de stat de peste 192 milioane euro prin taxe și impozite.

Citeste si:
Românii vor să reducă săptămâna de muncă la 4 zile. Ce spun...
Românii vor să reducă...

De la începutul anului Kaufland a deschis cinci hipermarketuri, reţeaua ajungând la 152 de unităţi, care angajează peste 15.000 de salariaţi.

Realitatea în oglindă: Firmele au dat afară 180.000 de oameni, dar şi-au majorat profitul net de la 148 la 153 miliarde de lei în pandemie

În același timp, în România, lucrurile sunt mai nuanțate. Companiile din țară au concediat 180.000 de oameni numai în 2020, dar şi-au majorat profiturile, la un nivel relativ similar al vânzărilor.

În același timp, salariile angajaţilor nu au crescut semnificativ, deşi eficienţa muncii lor a fost evident mai mare, fapt demonstrat de mai multe studii.

Rezultatele financiare din 2020 ale tuturor companiilor din România, în primul an de pandemie, arată clar: faţă de 2019, firmele şi-au majorat profiturile şi şi-au menţinut relativ constante vânzările. În acelaşi timp, şi-au redus semnificativ efectivele de angajaţi şi nu au majorat salariile mai mult decât le impunea legea, prin creşterea salariului minim.

Citeste si:
Cum poți crește coeziunea dintre angajați pe termen lung – 4...
Cum poți crește coeziunea...

„Nu putem merge la infinit cu salariul minim“, spunea recent premierul Nicolae Ciucă, la o întâlnire cu investitorii străini. Realitatea dură, dovedită cu cifre, este că, dintr-un total de circa 5 milioane de angajaţi, dintre care 3,8 milioane sunt la privat, un număr de 1,6 milioane au salariul minim sau apropiat de acest nivel, iar majoritatea lucrează în privat.

Amintim că salariul minim pe economie a crescut cu 10,8% de la 1 ianuarie 2022, ajungând la 2.550 lei brut. După plata taxelor către stat, angajatul plătit astfel a ajuns să aibă ”în mână” cu 138 lei mai mult, respectiv 1.524 lei.

Odată cu noua valoare, a dispărut salariul minim pentru studii superioare. Așadar, indiferent de studii, noul salariu minim brut este, de la începutul acestui an, de 2.550 lei.

Citeste si:
Trei angajați CFR, prinși băuți la muncă; alți doi au plecat din...
Trei angajați CFR, prinși...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.