Mai sunt câteva zile până la următorul salariu și în casă nu ți-au mai rămas bani nici măcar ca să cumperi o pâine? Sau facturile la utilități au venit mult mai mari decât te așteptai? Cu toții ne-am confruntat, la un moment dat, cu nevoia de a acoperi rapid o jenă financiară, și nimeni dintre rude, cunoscuți, prieteni nu a putut să ne vină în ajutor. Din fericire, există și soluții despre cum poți face rost rapid de bani. Dacă și tu ești interesat de recomandările noastre, atunci tot ce trebuie să faci este să citești rândurile următoare.

Casa de amanet, calea de a obține rapid bani frumoși

Atunci când ai nevoie rapid de bani, și nu vrei sau nu poți apela la sistemul rude, cunoștințe și relații, o casă de amanet poate fi soluția perfectă. Și tu te-ai gândit la această variantă, dar nu ești sigur de ea. Este și normal, deoarece ai auzit tot felul de afirmații despre aceste instituții, și nu toate erau pozitive. Da, așa este, multe dintre ele pot fi adevărate, în special în cazul acelor case de amanet deschise doar strict pentru scopul de a face profit cât mai mare.

Dacă vei opta însă pentru o casă de amanet cu vechime pe piață, toate dezavantajele dispar, pentru că de această dată profesionalismul celor de aici își va spune cuvântul. Prin urmare, înainte de a trece pragul acestei firme, fă o verificare a bunurilor tale pe care le poți amaneta pentru a putea obține bani frumoși. Bijuteriile sunt de obicei primele pe această listă, dar acum lucrurile au evoluat destul de mult, așa că poți amaneta ceasuri, obiecte electrocasnice, telefoane mobile, ba chiar și opere de artă sau autoturisme.

Fiecare casă de amanet are propriile reguli despre amanetarea lucrurilor, dar ceea ce le este comun este durata minimă a contractului. Mai exact, contractul se intocmeste pe o perioada minima de 5 zile. Alege oferta care este cea mai avantajoasă pentru tine, și nu uita să citești cu atenție contractual, inclusiv termenii și condițiile, iar abia apoi, după ce ai primit răspunsuri clare și concise la toate întrebările tale, poți semna și pleca rapid cu banii necesari pentru a-ți rezolva acea problem financiară presantă.

Împrumut rapid de la un IFN

Dacă varianta de a apela la o casă de amanet nu este una pe placul tău, iar cea de la apela la un credit bancar este total exclusă, poți încerca să obții un împrumut rapid de la o instituție financiară nebancară. Condițiile acestora de acordare a banilor nu sunt atât de drastice precum cele ale băncilor, și de regulă nu durează prea mult până primești banii. Și mai mult, poți aplica online, fără să te mai deplasezi la sediul acestora, iar banii îți vor intra în cont. Este adevărat, rambursarea se face rapid, și de multe ori plătești înapoi o sumă aproape dublă față de cât ai împrumutat, dar măcar ai obținut banii doriți destul de repede. Din nou, atenție la contractul pe care îl semnezi, care trebuie citit cu mare atenție, pentru a nu avea parte de ceva surprise nu tocmai plăcute.

Citeste si:
O fană i-a cerut 14.000 de euro împrumut Biancăi Drăgușanu. Care a...
O fană i-a cerut 14.000 de...

Valorifică lucrurile pe care nu le mai folosești

Cu toții avem prin casă lucruri pe care nu le mai folosim și care nu fac altceva decât să adune praf. Și atunci, la ce bun să le mai păstrezi? Încearcă să le valorifici, pentru că există șansa de a face rost de bani și în acest mod. Există numeroase site-uri pe care poți pune anunțurile tale de vânzare și apoi să aștepți să fii contactat de potențialii clienți. Atenție însă la eventualele ”țepe”, și nu accepta niciun fel de tranzacții care ți se par în neregulă.

Un job suplimentar

Dacă serviciul pe care îl ai nu este unul foarte solicitant, iar programul îți permite să mai faci și altceva, ai putea încerca să îți iei un job part-time. Sau, eventual, să lucrezi la domiciliu ceva care îți face plăcere și care îți poate oferi și avantaje materiale. Poți crea obiecte handmade pe care mai apoi să le vinzi, să faci traduceri, să coci prăjituri de casă pe care le poți vinde celor care adoră gustul preparatelor tradiționale și multe alte variante. Fiind un job suplimentar, veniturile obținute nu vor fi foarte mari, dar te vor ajuta să te descurci mai ușor cu banii. Sau, cine știe, lucrurile vor evolua în favoarea ta și acest job va deveni cel principal pentru tine, îți vei crea propria afacere și deja îți dai seam ace urmează mai departe.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă: Un împrumut de 600 de milioane de euro de...
Premierul Nicolae Ciucă: Un...

Donează sânge

Chiar dacă sună oarecum ciudat, să știi că nu puțini sunt cei care donează sânge pentru a primi recompensele oferite pentru gestul lor. Puțini sunt cei dezinteresați de ele, și o fac doar pentru că așa le dictează lor conștiința. Cu toate acestea, Centrele de Transfuzii din întreaga țară se plâng de faptul că prea puțini donatori le trec pragul. Nu contează motivul pentru care alegi să faci acest gest, important este să îl faci. Tu vei primi anumite compensații: bani, tichete de masă, zile libere, analize gratuite etc, dar sângele tău va fi folosit pentru a salva o viață. Nu-i așa că sună bine?

Majoritatea românilor se descurcă destul de greu cu banii. Nici măcar nu mai este vorba despre anumite mofturi, ci de încercarea de a supraviețui până la următorul salariu. Cum să mai faci față și cheltuielilor neprevăzute? Aici am încercat noi să îți venim în ajutor cu câteva sugestii!

Citeste si:
Cum obţin un credit de nevoi personale
Cum obţin un credit de nevoi...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Februarie 2022 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.