Mâine, 14 octombrie 2021, are loc o nouă ediție a Future Banking Meetups, iar tema principală este un studiu realizat de ING Bank despre circuitul antreprenorului în economie. Când este predispus un angajat să devină freelancer sau antreprenor și care sunt provocările?

Invitații acestei ediții a Future Banking Meetups sunt Nicoleta Pițur (IMM Expert, ING Bank România), Adina Crețu (Project Manager Startarium) și Daiana Stoicescu (Executive Coach și Coach Trainer). Se vor dezbate rezultatele studiului realizat de ING despre apetența românilor pentru antreprenoriat. Moderatorul discuției este Vlad Andriescu, Redactor șef la Start-up.ro. Puteți urmări înâlnirea aici.

Chiar dacă suntem într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic, tot mai mulți angajați vor să facă trecerea către propria afacere. De unde vine această dorință a românilor de a-și deschide o afacere și cât de pregătiți sunt cei care sunt la primele afaceri sunt doar câteva dintre temele principale ce vor fi abordate în cadrul întâlnirii. În același timp, există numeroase discuții despre această fantezie a freelancing-ului, a antreprenoriatului, a libertății aduse de aceste activități comparativ cu munca la angajator. Și astfel apare întrebare de ce sunt atrași tot mai mulți angajați către o afacere pe cont propriu în acest climat economic complex?

O altă concluzie a studiului ING și Startarium arată că 53% din oameni spun că principalul motiv pentru care nu vor să devină antreprenori este lipsa finanțelor. Discuția se va axa și pe chestiuni legate de cât ar trebui să fie capitalul inițial sau care sunt oportunitățile oferite de ING pentru cei la prima afacere.

Invitații Future Banking Meetups vor atinge și alte teme, precum ar fi: educația antreprenorială, freelancing și când este potrivit să devii freelancer sau cât de ușor colaborează companiile cu aceștia.

Puteți urmări evenimentul, în direct, de la ora 11, pe pagina de Facebook aici!


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.