După ce s-au scumpit energia și alimentele, hainele vor avea prețuri mai mari începând din această toamnă. Prețul bumbacului a ajuns la maximul ultimilor 10 ani, așa că vânzătorii ar putea transforma aceste costuri către client. Prețul unui tricou, de pildă, ar putea crește cu aproape o treime.

Hainele din bumbac se scumpesc; crește materia primă. Motivele

Un articol vestimentar din bumbac ar putea costa cu 28% mai mult, procentul cu cât a crescut prețul bumbacului în ultimul an. Analiștii economici explică faptul că, în primul rând, a crescut foarte mult cererea din China, la care se adaugă vremea nefavorabilă și problemele din industria de transport de marfă.

Prețul mai mare la bumbac înseamnă că va crește și costul articolelor de îmbrăcăminte. Retailerii ar putea să transfere aceste costuri la consumatori, rezultând în inflație, pentru orice haină și oriunde în lume, lucru care ar putea diminua cererea și afecta marjele pentru producători.

Specialiștii se așteaptă ca 2021 să fie al doilea an consecutiv de deficit global de aprovizionare cu bumbac. China, cel mai mare utilizator mondial, are nevoie de noi surse de aprovizionare cu bumbac pentru industria sa textilă, după reacțiile internaționale negative cu privire la abuzurile la care sunt supuși uigurii musulmani din regiunea chineză Xinjiang, principala regiune producătoare de bumbac din China. La începutul acestui an, SUA au interzis importurile de produse din bumbac provenit din regiunea menționată.

De altfel, și alte importante teritorii producătoare de bumbac, cum ar fi Bangladesh, Pakistan şi India, au de asemenea probleme cu culturile de bumbac. Mexicul, important cumpărător, e gata să cumpere cea mai mare cantitate de bumbac american din ultimii 11 ani. Cele mai recente motive de îngrijorare cu privire la oferta de bumbac vin din India, acolo unde recolta din statul Punjab este distrusă din cauza unei omizi, a transmis Judy Ganes, preeședintele J. Ganes Consulting.

Românii cheltuie mai mult pe îmbrăcăminte decât pe educație

România este o piață în continuă creștere pentru retailerii de îmbrăcăminte. Cheltuim mai mult pentru a avea stil decât o facem pentru educație sau sănătate. O gospodărie de nivel mediu de la noi cheltuie lunar în jur de 214 lei pentru îmbrăcăminte și încălțăminte, în vreme ce pentru educație sunt alocați numai 3,28 lei, iar pentru sănătate 128 de lei.

Citeste si:
Andreea Marin a ajuns să împrumute haine de la fiica Violeta după...
Andreea Marin a ajuns să...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Septembrie 2021 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.