Fostul premier, Petre Roman, a afirmat luni ca nu s-a opus venirii regelui Mihai in Romania, adaugand ca ar fi fost bine ca in Decembrie 1989 puterea de atunci sa aduca alaturi de ea reprezentantii partidelor istorice si pe fostul suveran.

"Din fericire, intr-un interviu pe care regele l-a acordat - sigur a fost deranjat de anumite ipostaze in care a fost supus... - dar dansul spune: 'Da, Petre Roman s-a intalnit cu principesa Margareta' si intrebat 'Petre Roman s-a opus?': 'Nu, Petre Roman nu s-a opus venirii'. Cred ca e important", a declarat Roman, dupa lansarea cartii sale "Despre pasiune in vremuri de libertate", aparuta recent la Editura Cartea Romaneasca, potrivit Agerpres.ro.

El a sustinut ca "ar fi fost bine" ca puterea creata in Decembrie 1989 sa aduca alaturi de ea reprezentantii partidelor istorice si pe regele Mihai.

"Eu cred ca ceea ce era foarte important in legatura cu regele, dar si cu liderii partidelor istorice - si o spun in carte - este ca ceea ce s-a creat imediat dupa Revolutie, adica in momentele 22 Decembrie, samd, era, nu s-a gandit atunci nimeni, (..) dar cei care n-au inteles ca era bine atunci sa aducem alaturi de noi pe reprezentantii partidelor istorice, care facusera ani grei de temnita, cat si pe regele Mihai. Nu stiu daca s-ar fi pornit atunci o galceava politica, dar cred ca aveam sanse ca sa existe un consens mai larg", a spus Petre Roman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.