Tara noastra capteaza tot mai mult interesul investitorilor straini, atrasi de numarul mare de specialisti, de economia in dezvoltare si de costurile mici.

Romania a inregistrat in trimestrul al treilea al acestui an cel mai mare ritm de crestere din Uniunea Europeana, arata datele Eurostat. Acest lucru este observat si de investitorii straini, care gasesc in Romania mediul perfect pentru cresterea afacerilor lor. Iata care sunt domeniile care ii atrag cel mai mult pe oamenii de afaceri in tara noastra:

1. IT-ul, un magnet pentru companiile gigantice din Vest

Este deja stiut faptul ca in tara noastra companiile gasesc IT-isti bine pregatiti, asa ca un prim motiv pentru a investi in Romania este deja indeplinit. Marile companii de IT sunt atrase de numarul substantial de specialisti al caror renume a ajuns deja peste Ocean.
Presedintele Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii, Teodor Blidarus, spunea in cadrul unei conferinte inclusiv faptul ca piata de software de la noi va ajunge sa depaseasca 3% din PIB, iar IT-ul va reprezenta peste 10% din PIB, in urmatorii ani.
Unele companii au investit deja in tara noastra. E de ajuns sa aruncam o privire la ocupantii unuia dintre cele mai mari parcuri de business din Bucuresti – Novo Park - pentru a ne convinge ca unele dintre ele au deja mii de angajati la noi in tara. In cladirile din Novo Park au sediile companii de IT precum Luxoft, HP sau Yokogawa.

2. Romania, cea mai atractiva piata din Europa Centrala si de Est pentru investitiile in spatii de birouri

Un alt domeniu atractiv pentru investitori este cel al spatiilor de birouri. Dupa Varsovia, in Bucuresti au fost inchiriati cei mai multi metri patrati, scrie Agerpres citand un expert imobiliar. Un alt factor care a contribuit la atragerea investitiilor in acest domeniu este si faptul ca de la inceputul anului au intrat in vigoare niste stimulente pentru companii si investitori individuali, a declarat Liviu Tudor, fondatorul si presedintele Patronatului Proprietarilor de Cladiri din Romania (RABO).


Foto: Shutterstock

3. Agricultura, un domeniu cu un potential imens

Este deja stiut faptul ca agricultura este un domeniu in care exista mari sanse de crestere in tara noastra. Atat investitorii romani, cat si cei straini sunt constienti de asta si nu ezita sa dezvolte afaceri in aceasta arie. De altfel, 40% dintre terenurile agricole din Romania sunt detinute de straini, deci interesul este unul evident.

Citeste si:
Economia Circulară și Tehnologia de Ultimă Generație. Cum își...
Economia Circulară și...

4. O multime de companii de externalizare a serviciilor sunt atrase de tara noastra

In Romania avem deja mai multe companii straine specializate in externalizarea unor servicii. Pentru ca forta de munca este relativ ieftina, iar personalul este bine pregatit, tot mai multe nume mari din acest domeniu se indreapta catre tara noastra. Numarul angajatilor si a companiilor care se ocupa de externalizarea serviciilor si care au gasit in tara noastra un mediu propice de dezvoltare a crescut foarte mult in ultimii ani si este in continua crestere.

Perspectivele economice pentru Romania in 2017 par mai mult decat promitatoare. Cu o economie in plina crestere, tara noastra pare sa fie pe drumul cel bun din mai multe puncte de vedere. Publicatia britanica The Economist chiar preconizeaza o creştere a economiei romanesti cu 3,4% în 2017, cel mai mare avans din Europa, noteaza news.ro

Citeste si:
Agri Trade Summit 2024, o nouă ediție de succes
Agri Trade Summit 2024, o...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.