Cele mai importante banci din Scotia, Royal Bank of Scotland si Lloyds, au anuntat ca isi vor muta sediile centrale din Scotia si isi vor inregistra afacerile in Anglia, daca scotienii voteaza pentru separarea de Marea Britanie la referendumul din 18 septembrie, informeaza Financial Times.

RBS, care este inregistrata in Scotia din 1727, si-a motivat decizia de relocare, in eventualitatea unui vot in favoarea independetei Scotiei, prin ingrijorarea provocata de impactul pe care separarea de Marea Britanie l-ar putea avea asupra ratingului institutiei bancare. De asemenea, grupul RBS, care este detinut in proportie de 81% de guvernul britanic, a explicat ca schimbarile fiscale, monetare si legale determinate de un vot favorabil la referendum ar putea avea un impact negativ asupra afacerii bancii, scrie MEDIAFAX.

Pe de alta parte, relocarea nu va afecta in niciun fel calitatea serviciilor bancare oferite clientilor sai de pe teritoriul Marii Britanii.

"RBS intentioneaza sa mentina un nivel important al operatiunilor bancare in Scotia si, de asemenea, o mare parte dintre angajatii sai, pentru a sustine activitatiile bancii si pentru a continua sa ofere servicii de calitate clientilor din Scotia", se arata intr-o declaratie emisa joi de institutia bancara.

De asemenea, grupul Lloyds, detinut in proportie de 25% de guvernul britanic, a anuntat ca are in plan relocarea diviziilor Bank of Scotland si Scottish Widows in Londra, in cazul in care Scotia se va desprinde din Regatul Unit. Lloyds are, in prezent, 16.000 de angajati in Scotia, iar RBS, 12.000, insa bancile nu au explicat cum vor fi afectati acestia de eventualele relocari in Anglia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.