Romania este una dintre tarile lumii cu expunere majora la dezastre naturale, in principal, la riscurile de cutremur, inundatii si alunecari de teren.



Ca urmare, si oferta societatilor de asigurare este vasta si variata, insa produsele de asigurare a locuintelor au in spate o serie de detalii tehnice pe care, de regula, clientii companiilor le cunosc foarte putin sau deloc.

Implicarea statului - foarte raspandita, cu sau fara parteneriat privat

In tarile dezvoltate exista diverse modele de protectie impotriva dezastrelor naturale, toate avand insa la baza aceleasi principii: setarea unei legislatii clare, explicitarea modului de subscriere si introducerea obligativitatii pentru anumite produse de asigurare, precum si stabilirea raspunderii asiguratorilor in caz de dezastru. In unele state, guvernele subventioneaza prima de asigurare pentru cei care locuiesc in zone cu expunere majora la un anumit risc. Fara o astfel de subventie, protectia pe piata privata de asigurari pentru un risc devenit aproape certitudine ar fi mult prea costisitoare pentru populatia expusa.

Cititi articolul complet pe Wall-Street.ro
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.