Nokia se pregateste pentru un nou inceput dupa ce a iesit din era telefoanelor mobile, cea mai prospera din istoria grupului, cu un nou director general si refocusarea afacerilor pe echipamente de infrastructura telecom.

Nokia, care a finalizat saptamana trecuta vanzarea diviziei de telefoane mobile catre Microsoft intr-o tranzactie de 5,4 miliarde euro, l-a numit CEO pe Rajeev Suri (46 de ani), seful diviziei de echipamente de retea.

Compania, fondata in urma cu aproape 150 de ani, cauta un nou CEO inca din luna septembrie, cand a batut palma cu Microsoft, fostul director general Stephen Elop revenind la compania americana odata cu divizia de telefoane.

Suri conduce de patru ani divizia de retele telecom a Nokia si lucreaza de 20 de ani in cadrul grupului. El s-a ocupat de-a lungul timpului de aspecte variate ale afacerii, de la strategie, fuziuni si achizitii la vanzari si marketing. De profesie inginer specializat in electronica si telecomunicatii, Suri a redus cheltuielile, a disponibilizat angajati si a refocusat afacerea pe cele mai profitabile contracte, pentru a creste profitul diviziei.

Nokia a anuntat marti un profit net de 108 milioane euro pentru primele trei luni ale anului, fata de o pierdere de 98 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut, in timp ce veniturile companiei au coborat la 2,66 miliarde euro, de la 2,85 miliarde euro. Rezultatele nu includ divizia preluata de Microsoft.

Veniturile diviziei de retele telecom au coborat cu 17% in perioada analizata, la 2,33 miliarde euro, afectate de incasari mai reduse din servicii, variatii nefavorabile pe pietele valutare si vanzarea unor active.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.