Somajul din tarile OCDE a crescut in februarie la 7,6%, dupa trei luni consecutive de declin, inregistrandu-se 46 milioane de someri in cele 34 de economii industrializate care fac parte din organizatie.

Rata somajului din statele membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica a urcat cu 0,1 puncte procentuale fata de ianuarie, potrivit unui comunicat transmis miercuri de OCDE. Numarul somerilor din cele 34 de tari OCDE a coborat cu 3,8 milioane fata de maximul record inregistrat in aprilie 2010, dar este cu 11,4 milioane - aproximativ o treime - mai ridicat fata de nivelul din iulie 2008, anterior crizei financiare mondiale, scrie MEDIAFAX.

Statele membre ale OCDE sunt Australia, Austria, Belgia, Canada, Chile, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Luxemburg, Mexic, Olanda, Noua Zeelanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Turcia, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.

Somajul din zona euro stagneaza la aproximativ 12% de cinci luni consecutive, subliniind revenirea modesta a economiei dupa criza economica si recesiunea prelungita. In Statele Unite, somajul a urcat in februarie cu 0,1 puncte procentuale, la 6,7%, dupa trei luni de declin.

Somajul in randul tinerilor la nivelul statelor OCDE a fost de 15,5% in februarie, cu aproape un punct procentual mai ridicat fata de nivelul de la inceputul anului trecut. Cele mai dificile situatii sunt intalnite in Grecia, unde somajul in randul tinerilor era de 58,3% la finele anului trecut, potrivit celor mai recente date. In Spania, 53,6% din tinerii cu varste sub 25 de ani sunt someri, in Italia 42,3%, iar in Portugalia 35%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.