Holcim si Lafarge nu intentioneaza sa inchida fabrici in cadrul procesului de fuziune, care presupune si renuntarea la active din unele tari pentru a obtine acordul autoritatilor de reglementare, iar o eventuala vanzare a unitatilor de productie ar avea un impact minim asupra locurilor de munca.

"Nicio fabrica nu va fi inchisa. Impactul asupra locurilor de munca va fi redus", a declarat, intr-o conferinta de presa, directorul general al companiei franceze Lafarge, Bruno Lafont, care va deveni si director general al noii companii LafargeHolcim, transmite MEDIAFAX.

Lafarge si Holcim vor vinde afaceri care asigura in prezent 10-15% din EBITDA (profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) pentru a obtine avizele autoritatilor de reglementare.

Cele doua companii au format o comisie care va identifica activele la care se va renunta, iar implementarea recomandarilor va incepe imediat dupa finalizarea procesului de fuziune.

"Vom incepe procesul de a renunta la active cat mai repede posibil. Vanzarea presupune alt proprietar. Chiar daca se pierd locuri de munca, acestea vor fi putine", a declarat presedintele Consiliului Director al Holcim, Rolf Soiren.

Ambele companii au capacitati de productie importante si care se suprapun in tari precum Franta, Germania, Spania, Cehia, Romania si Serbia, a afirmat Elizabeth Collins, analist la firma de cercetare Morningstar, potrivit Reuters. Oficialii Lafarge si Holcim au refuzat sa furnizeze, in timpul conferintei de presa detalii despre tarile in care vor vinde active.

Citeste si: Holcim si Lafarge vor fuziona, formand cel mai mare producator de ciment din lume


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.