Guvernul spera ca Hidroelectrica va iesi rapid din insolventa si va putea astfel sa vanda pe Bursa 15% din actiunile companiei, informand in acest sens Fondul Monetar International ca mentine luna iunie ca termen maxim pentru finalizarea procedurii, releva scrisoarea de intentie.

Documentul a fost semnat in luna martie si transmis la Washington.

"In luna februarie, Curtea de Apel a plasat din nou Hidroelectrica in insolventa, pana la solutionarea pretentiilor legale formulate de distribuitorii de energie impotriva companiei. Ne mentinem angajamentul de a lansa o OPI (oferta publica initiala-n.r.) la Hidroelectrica, in conformitate, cu criteriul de referinta structural, de indata ce compania iese din insolventa", se arata in scrisoare, scrie MEDIAFAX.

In acelasi timp, in anexa scrisorii transmisa FMI, termenul maxim pentru lansarea unei oferte publice initiale pentru 15% din actiunile detinute de stat la Hidroelectrica este mentinut ca sfarsit al lunii iunie.

Hidroelectrica a reintrat in insolventa dupa ce, pe 25 februarie, Curtea de Apel Bucuresti a admis recursurile formulate de traderii de energie Alpiq, Energy Holding si EFT, dar si de Andritz Hydro, Alro, Elsid Titu si Directia Venituri Buget Local Sector 2 si a trimis cauza spre rejudecare la Tribunalul Bucuresti.

Remus Borza, proprietarul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a declarat in urma cu doua saptamani ca va folosi cotenstatia in anulare in instanta pentru a obtine iesirea companiei din insolventa, insa doar dupa ce Curtea de Apel va prezenta motivarea hotararii.

Si Gabriel Dumitrascu, seful Directiei de privatizare din cadrul Departamentului pentru Energie, a declarat ca Ministerul Economiei va scoate "cat mai repede" Hidroelectrica din insolventa, fiind posibila o cale extraordinara de atac, si va restructura compania, prin renuntarea la investitiile care nu contribuie la productia de electricitate.

Managerul Fondului Proprietatea, Greg Konieczny, a afirmat insa ca este imposibila listarea Hidrolectrica in acest an, din cauza reintrarii producatorului de energie in insolventa, si ca Fondul va reevalua valoarea participatiei detinute la companie.

Citeste si:
Grindeanu îl atacă dur pe Cîțu: „Băieţel alintat de tătucul de la...
Grindeanu, atac dur la adresa...

Fondul Proprietatea detine 19,94% din actiunile Hidroelectrica, statul controland restul de 80,05% din capitalul Hidroelectrica.

Conform intelegerii cu FMI, Hidroelectrica ar trebui listata la bursa in luna iunie, cu 15% din actiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.