De cand exista computerele, multi utilizatori au vrut sa le foloseasca doar pentru a se juca. Dupa lansarea in urma cu 50 de ani a jocului "Spacewar!", piata jocurilor video a explodat pentru a deveni o industrie care aduce miliarde de dolari, fiind tot mai mult orientata spre telefoanele mobile.

Atunci cand firma DEC a pus un computer la dispozitia universitatii americane MIT in anii '60, directorii ei nu se asteptau ca programatorul Steve Russell sa decida ca cea mai buna metoda pentru a demonstra capacitatile tehnice ale computerului consta in crearea unui joc video, informeaza AFP.

Piata jocurilor video, pe dispozitive mobile precum telefoane inteligente, tablete si PC-uri, genereaza in prezent 101 miliarde de dolari, iar aceasta cifra ar putea ajunge la 111 miliarde de dolari in 2015 si la 128 miliarde de dolari in 2017.

Computerele, portabile sau nu, au ramas multa vreme bastionul pasionatilor de jocuri video. Insa consolele Microsoft, Sony si Nintendo au introdus noi forme de distractii la domiciliu odata cu lansarea sistemelor Xbox, PlayStation si Wii.

In prezent, jocurile pe telefoanele inteligente se impun tot mai mult pe aceasta piata.

Noi generatii de console, precum Xbox One si PlayStation 4, lansate la sfarsitul anului trecut, au incercat sa reinnoiasca jocurile video pe o piata aflata deja sub presiune datorita foarte popularelor jocuri pentru smartphone si tablete. Insa cea mai recenta consola Ninetendo, Wii U, a intampinat dificultati in atragerea utilizatorilor, scrie MEDIAFAX.

In plus, regii consolelor sunt concurati de studiouri precum Activision Blizzard, Electronic Arts, Ubisoft, Disney Interactive, iar Warner Brothers au devenit "titanii" programelor pentru jocurile video.

In timp ce consolele mizeaza pe jocuri de realitate virtuala, ca intr-un film, cu meniuri ce permit vizualizarea in streaming - fara descarcare - a unor filme si a unor emisiuni de televiziune, jocurile pentru dispozitivele mobile au parte de un succes fulgerator.

Citeste si:
Bucureștiul este al treilea cel mai bun oraș din lume pentru gameri
Bucureștiul este al treilea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.