Agentia americana de Securitate Nationala (NSA) poate avea acces la calculatoare, printr-un sistem de unde radio, dezvaluie cotidianul The New York Times, cu doua zile inaintea unui discurs al presedintelui Barack Obama privind programele secrete de supraveghere.

Potrivit cotidianului, Agentia americana de Securitate Nationala a implantat in aproape 100.000 de calculatoare din intreaga lume un program care permite supravegherea acestor calculatoare, dar si lansarea de atacuri cibernetice.

In majoritatea cazurilor, programul este implantat in urma accesului la retelele informatice, adauga The New York Times, care face referire al documente ale NSA. Cotidianul sustine ca "NSA a folosit o tehnologie secreta care ii permite sa intre in calculatoare si sa modifice datele, chiar daca acestea nu sunt conectate la Internet", scrie MEDIAFAX.

Tehnologia, pe care Agentia americana de Securitate Nationala o foloseste "cel putin din 2008", functioneaza cu ajutorul undelor radio, care ""pot fi transmise din mici circuite electronice sau din carduri USB instalate in secret in calculatoare", adauga The New York Times.

"In majoritatea cazurilor, sistemul care emite undele radio trebuie sa fie instalat fizic de un spion, de fabricant sau de un utilizator", mai afirma cotidianul american.

Dezvaluirile intervin inaintea discursului asteptat al presedintelui Barack Obama privind reforma sistemului american de supraveghere a comunicatiilor, dupa mai multe luni de dezbateri declansate de dezvaluirile fostului consultant al NSA, Edward Snowden.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.