Painea nu va mai fi vanduta in buticuri, chioscuri sau in magazine satesti. Astfel, incepand cu 1 septembrie, dintre cele 150.000 de unitati care comercializeaza paine, vor ramane doar 50.000.

Guvernul intentioneaza ca, odata cu reducerea TVA, sa puna si restrictii la comercializarea produselor de panificatie. Motivatiile noilor reglementari din domeniu sunt legate, pe de-o parte, de conditiile de igiena, iar pe de alta parte de combaterea evaziunii fiscale in acest sector, scrie ziarulring.ro.

"Acum, painea se vinde si la chioscuri, si la tonete, si la taraba, si la metrou, direct din naveta, peste tot, in conditii igienico-sanitare precare si a sosit momentul sa intram in normalitate. Inainte de 1990 asa era, painea se vindea numai in magazine specializate sau in raioane de paine. Se va face ordine pentru ca sunt foarte multi care comercializeaza confectii, detergenti si asa mai departe si, ca sa atraga clientii, comanda si cateva navete de paine. Chiar si la sat, fiecare comerciant poate sa-si organizeze un spatiu de cativa metri patrati in care sa vanda paine separat, cu casa de marcat separata", ne-a declarat Aurel Popescu, presedintele ROMPAN, Patronatul Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase.

Guvernul a avizat reducerea TVA la paine la 9%

Toaleta, spatii delimitate si rafturi Viorel Morarescu, director general in Ministerul Agriculturii, ne spune ca asteapta completari la proiectul legislativ privind conditiile de comercializare a painii de la ANSVSA si Ministerul Sanatatii.

"Proiectul cuprinde o serie intreaga de reglementari vizavi de spatiile de comercializare, vor fi magazine specializate pentru vanzarea painii, care sa respecte mai mult decat un minimum in normele de igiena, cu dimensiuni bine stabilite, cu toaleta, rafturi si spatii delimitate.(...) In plus, atunci vom sti cine comercializeaza paine, ca acum toata lumea vinde acest produs, care cum se trezeste mai pune si 50 de paini acolo. (...) Speram ca, odata cu reducerea TVA de la 1 septembrie, sa avem si acest ordin gata", ne-a precizat Viorel Morarescu, director general in Ministerul Agriculturii.

Reducere TVA: Ce produse de panificatie se vor ieftini

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu, dată afară cu copiii din casa fostului soț:...
Claudia Pătrășcanu, dată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.