Veniturile bugetului general consolidat pentru acest an au fost revizuite in scadere cu peste 2,2 miliarde lei, prin cresterea veniturilor la nivelul autoritatilor locale, dar scaderi de incasari la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale si bugetul institutiilor finantate din venituri proprii.

Pentru prima rectificare bugetara din acest an, la bugetul general centralizat al unitatilor administrativ teritoriale este anticipat un plus de incasari de 2,1 miliarde lei, asteptari similare fiind si pentru bugetul asigurarilor pentru somaj (un plus de venituri de 181,7 milioane lei) si bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate (569 milioane lei).

Principalele venituri ale bugetului de stat estimate de Guvern in crestere sunt cele rezultate din taxe pe utilizarea bunurilor, autorizarea utilizarii bunurilor sau pe desfasurarea de activitati (413 milioane lei) si alte impozite si taxe fiscale (30 milioane lei).

Cheltuielile totale ale bugetului consolidat ar urma sa scada cu 978 milioane lei, respectiv la bugetul de stat (704,7 milioane lei), bugetul asigurarilor sociale (663 milioane lei), bugetul institutiilor/ activitatilor finantate integral si/sau partial din venituri proprii (1,7 miliarde lei) si bugetul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (495 milioane lei), dar cu cresteri la nivel local (2,1 miliarde lei), bugetul pentru somaj (169 milioane lei) si Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate (569 milioane lei).

Cheltuielile de personal vor creste cu 61,1 milioane lei, cele cu bunuri si servicii vor urca cu 27,2 milioane lei, iar subventiile vor fi diminuate cu 2,2 milioane lei.

Rectificarea bugetara: Taieri de cheltuieli la Educatie; bani in plus pentru SRI si DNA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.