Autoritati in domeniul protectiei datelor din sase state membre UE, intre care Franta, Marea Britanie si Germania, au decis sa angajeze marti o actiune comuna impotriva Google.

In octombrie, cele 27 de autoritati europene din domeniul protectiei datelor au somat gigantul in domeniul internetului sa isi modifice noile reguli privind confidentialitatea intr-un termen de patru luni, cu scopul de a "se pune in conformitate" cu Directiva Europeana privind Informatica si Libertatile, sub pedeapsa angajarii unei "actiuni represive".

"La expirarea acestui termen, Google nu a adoptat nicio masura concreta", a anuntat luni autoritatea franceza, Comisia Nationala franceza pentru Informatica si Libertati (CNIL), intr-un comunicat.

Reprezentanti Google au fost primiti pe 19 martie, la solicitarea acestora, de catre un grup de lucru pilotat de CNIL, reunind autoritatile pentru protectia datelor din Germania, Spania, Franta, Italia, Olanda si Marea Britanie.

Insa, din nou, "la finalul acestei reuniuni, nicio schimbare nu a fost implementata", a subliniat CNIL, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, atat toate autoritatile din cadrul grupului de lucru "au decis sa angajeze astazi (marti), 2 aprilie 2013, cat si fiecare in ceea ce o priveste, actiuni (anchete, controale etc.)".

In ceea ce o priveste, CNIL a notificat Google despre decizia sa de a "declansa atat o procedura de control, cat si o procedura de cooperare administrativa internationala impreuna cu omologii sai din cadrul grupului de lucru". Un purtator de cuvant al Google a oferit asigurari ca politica de confidentialitate a grupului "respecta legea europeana si (ii) permite sa ofere servicii mai simple si mai eficiente".

"Ne-am implicat deplin in cursul discutiilor cu autoritatile pentru protectia datelor personale si vom continua sa o facem", a declarat el.

Citeste si:
Cum integrezi tehnologia 4.0 ca să-ți crești afacerea online
Cum integrezi tehnologia 4.0...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.